- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Абазовић поднео кривичне пријаве против више бивших функционера

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICДритан Абазовић
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
Пратите нас
Премијер у техничком мандату Дритан Абазовић саопштио је да је поднео кривичну пријаву против више функционера бивше власти из редова ДПС, СД и Бошњачке странке (БС), због, како је навео, сумње да су причинили вишемилионску штету државном буџету доделом станова и помоћи приликом решавања стамбених питања.
Кривичне пријаве Абазовић је поднео против Предрага Бошковића, Драгице Секулић, Сузане Прибиловић, Суада Нумановића, Будмира Шегрта, Дамира Шеховића, Ивана Брајовића, Сање Влаховић, Дражена Миличковића, Јелене Радоњић, Александра Јовићевића и Османа Нурковића.
„Дошли смо до списка од преко 500 људи који су добили станове. Да тај списак буде обелодањен, да виде људи ко су њихове колеге који су добили станове и помоћ од државе и да виде да ли је то било основано или не“, казао је Абазовић на конференцији за штампу.
Абазовић је навео да је приликом транспорта грађе према Државном архиву нестало 60 регистратора.
„Захвалан сам људима у Државном архиву који су уредно то устврдили и обавестили Генерални секретаријат Владе с обзиром на то да ми две године желимо да дођемо до свих папира, а то је немогуће јер је део грађе уништен или отуђен“, рекао је Абазовић.
Казао је да је део архивске грађе уништен, те да је влада премијера Душка Марковића, 17. септембра 2020, донела одлуку да се униште сви тонски записи са седница Владе од 2010. до 2020. године.
„Ово раније нисмо објавили јер су из ДПС власти тражили од Државног архива да 30 година закључа ове документе“, навео је Абазовић.
„Завршили смо све процедуре и биће све јавно. Објаве имена о додељеном становима кренуће данас током дана“, навео је Абазовић. Према његовим речима, казне за то кривично дело нису нимало мале.
Такође је навео да бивши специјални тужилац Миливоје Катнић раније устврдио да у тим случајевима нема кривичног дела, преноси РТЦГ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала