- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

ЕУ за сада без договора о ограничењу цене гаса

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertУрсула фон дер Лејен и Шарл Мишел
Урсула фон дер Лејен и Шарл Мишел - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
Пратите нас
Лидери Европске уније завршили су рано јутрос на самиту у Бриселу још једну дебату без договора о томе да ли да се ограниче цене гаса.
Дискусија ће се наставити данас пре подне како би се пронашле опције на који начин да се ограниче цене, јавио је Ројтерс.
Земље чланице ЕУ су се већ договориле да ускладиште што више гаса је могуће и поврате приходе од енергетских фирми које ће потрошити на помоћ потрошачима.
Лидери ЕУ су на самиту на крају подржали предлоге Европске комисије од ове недеље да се покрене алтернативна референтна цена за течни природни гас и добровољну удружену куповину гаса, иако ће се о законима којима ће то остварити преговарати наредних дана, додаје британска новинска агенција.
Међутим, после недеље преговора међу лидерима ЕУ, министрима и дипломата, самит се јутрос око два сата прекинут без коначне одлуке о ограничењу цене гаса.
„Имамо врло добру и чврсту идеју како да наставимо да радимо на теми цена енергената“, рекла је председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен.
Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
СВЕТ
Орбан: Заједничка куповина гаса у ЕУ није у интересу Будимпеште
Аустријски канцелар Карл Нехамер - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
РУСИЈА
Аустријски канцелар: Боље и скупљи гас, него никакав
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала