- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Наставак обрачуна са Црквом“: Митрополија о забрано уласка у Црну Гору игуману Данилу

© Sputnik / Небојша ПоповићМанастир Дајбабе у близини села по коме је добио име, код Подгорице
Манастир Дајбабе у близини села по коме је добио име, код Подгорице - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
Пратите нас
Митрополија црногорско-приморска огласила се поводом информација да је игуману Манастира Дајбабе архимандриту Данилу забрањен улазак у Црну Гору, оцењујући да се ту ради о обрачуну са Црквом.
Наводни разлог те забране коју је изнела Агенција за националну безбедност и по чијој процени игуман Данило представља опасност по Црну Гору за Митрополију је у потпуности неубедљив и неприхватљив.
Митрополија црногорско-приморска истиче да је игуман Данило својом дугогодишњом службом показао да га не интересује политика, као и да се код њега никада није могло приметити непријатељство према Црној Гори.
„Закључак је следећи: чим су делови бившег режима опет дошли у ситуацију да наставе своје антицрквено, незаконито и дискриминаторно деловање у односу на православно свештенство и монаштво — ту су прилику искористили. Нажалост, злоупотребљавајући државне безбедносне институције“, оцењује се у саопштењу.
Митрополија је навела да подржава сваку активност надлежних органа на побољшању безбедности грађана Црне Горе, али и поручила да ће, уверена у неправедност оваквог поступања према оцу Данилу, искористити све врсте институционалних механизама да докаже да се у конкретном случају ради о пародији заштите националних интереса и бруталном обрачуну са Црквом.
Манастир Дајбабе у близини села по коме је добио име, код Подгорице - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
РЕГИОН
Медији: Игуману Данилу забрањен повратак у Црну Гору
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала