- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Цинизам Румунке на делу – саботирала славну Рускињу, али судбина је дошла по своје после шест година

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаСимона Халеп
Симона Халеп - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2022
Пратите нас
Симона Халеп, девета тенисерка света, привремено је суспендована јер је пала на допинг тесту због коришћења лека Роксадустат који је забрањен од стране Светске анти-допинг агенције (ВАДА). Румунка је дошла у исту ситуацију у којој је 2016. године била Марија Шарапова, а коју је тада оштро критиковала.
Велики шок задесио је женски тенис након вести о допингу Симоне Халеп, бивше прве тенисерке света, која претходних година важи за једну од заговорница против те врсте преваре.
Када је обављено да су резултати са допинг теста УС Опена Симоне Халеп позитивни, Румунка се одмах огласила како би објаснила да је и сама изненађена због пронађене минималне количине Роксадустата.
Сада када јој подршка колега никада није била потребнија, упитно је колико ће колегиница стати на страну Халепове јер она сама није имала разумевања за остале тенисерке.
Када је Марија Шарапова објавила 2016. године да је добила позитивни налаз са допинг теста због коришћења Медикаментса мелдонијума, румунска тенисерка била је једна од најгласнијих када је било реч о критиковању Рускиње.
Иако је Шарапова искрено признала да је супстанцу користила током великог дела каријере јер је била дозвољена, Халепова је била љута што је Рускињи допуштено да се после 15 месеци врати на турнире.
Шарапова је после годину и по дана суспензије добила специјалну позивницу за турнир у Штутгарту, а Румунка је имала коментар.
„По мом мишљењу, ово није добар пример да се помаже тенисерима који су дисквалификовани због допинга. Али не говорим само о Шараповој, већ о свима који су осуђени за употребу недозвољених дрога“, рекла је пре шест година Халеп.
Иако је хтела да се огради и не коментарише директно руску тенисерку, Симона није могла да прећути.
„Свако ради шта хоће. Ако је штампа више заинтересована да Шарапова дође овде, то је њихов став. Али то не видим као позитивну ствар, јер она треба да плати цену за своје поступке. Осуђена је за допинг, тако да не могу више да јој се дивим“, гласила је изјава бивше прве тенисерке света.
Симона Халеп је у истом том периоду наглашавала да она редовно проверава списак некоришћених супстанци коју шаље ВАДА и да је готово немогуће да јој се догоди да падне на допинг тесту.
Важна школа за Румунку, никад не реци никад...
Симона Халеп - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
СПОРТ
Румунка се не предаје: Почиње најтежи меч мог живота!
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
СПОРТ
Миша преко Шпанца до полуфинала Напуља
Симона Халеп - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
СПОРТ
Симона Халеп суспендована због допинга!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала