- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Опозиција у Молдавији организовала нове антивладине протесте/видео/

© Sputnik / Gennadyi ValukovskiАнтивладини протести у Кишињеву у Молдавији
Антивладини протести у Кишињеву у Молдавији - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
Пратите нас
Масовни антивладини протести представника молдавске опозиционе партије „Шор“ су поново организовани у Кишињеву, преноси дописник Спутњика.
Демонстранти се крећу у две колоне, носе заставе Молдавије и скандирају: „Доле Маја Санду! Доле влада! Оставка! Превремени избори“.

„Ове недеље, у 15 сати, сви који желе да живе добро, као људи и достојанствено, чекам их на тргу где ће се одржати протест против рата који је власт објавила свом народу. Протестујемо у циљу новог живота“, написао је на друштвеним мрежама лидер партије Илан Шор.

Кордони су спречили окупљене да прођу главном авенијом Кишињева и стигну до централног трга. Демонстранти нису успели да пробију полицијски кордон. Полиција је привела неколико демонстраната због туче. Протест се преселио испред Генералног тужилаштва, на улазу у зграду подижу се шатори и бина.
Молдавска полиција је 16. октобра растерала демонстранте који су током протеста блокирали саобраћај у центру Кишињева. Полиција је тада демонтирала опозиционо шаторско насеље, које је постављено испред зграде парламента у центру Кишињева.
Демонстранти протестују против раста цена гаса, других енергетских ресурса и производа, као и због пада животног стандарда. Опозиција оптужује власт да није у стању да се избори са кризом и указује на рекордну инфлацију у последњих 20 година. Руководство земље је критиковано јер не жели да преговара са Русијом о повољнијим ценама гаса, као и због политичких притисака.
Молдавске заставе на протесту опозиције у Кишињеву - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
СВЕТ
У Кишињеву се сукобили полиција и демонстранти /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала