- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски сенатор: Републиканци ће у случају победе у Америци замрзнути помоћ Кијеву

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteЗграда америчког Конгреса у Вашингтону
Зграда америчког Конгреса у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
Пратите нас
Велика је вероватноћа да ће војна помоћ Вашингтона Украјини бити замрзнута у случају победе Репубиканаца на предстојећим изборима у новембру у Конгресу САД, сматра председник комитета Савета Федерације за одбрану и безбедност Русије Виктор Бондарјов.
„У случају да Републиканци победе на изборима за оба дома, велика је вероватноћа да ће Кијеву бити блокиран један од главних канала стране војне помоћи. Демократе намерно одуговлаче оружани сукоб у Украјини, они су заинтересовани за њега и сада, схватајући да губе позиције, покушавају да убрзано усвоје закон о новој транши војне помоћи“, написао је Бондарјов на Телеграму.
Према његовом мишљењу, планови Конгреса да издвоје 50 милијарди долара за војну помоћ Украјини, није ништа друго, него агонија одлазећих Демократа. Сенатор је подсетио, да се 8. новембра у САД одржавају парламентарни избори за представнички дом Конгреса.
Он наводи, да истраживања показују да Демократе имају јако малу подршку Американаца, а Републиканци отворено говоре о томе да не желе да финансирају испоруке оружја, војне и специјалне технике Украјини. Истакао је и да је животни стандард Американаца опао због супротстављања Русији, економске кризе и помоћи Украјини.
Он је навео, да ако се Украјина лиши стране војне помоћи, онда ће се појавити шанса да кијевске власти седну за преговарачки сто у догледној будућности.

„Тада ће бити могуће много раније прекинути крвопролића, избећи ће се многе жртве и вештачко одуговлачење оружаног сукоба који лобира колективни Запад“, закључио је Бондарјов.

Амерички конгресмени намеравају да до јануара 2023. године усвоје закон којим се за Украјину издваја нова војна помоћ у вредности до 50 милијарди долара. Процењено је да ће тај новац бити довољан за целу следећу годину, саопштила је раније телевизија Ен Би Си.
Поглед на амерички Капитол - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2022
РУСИЈА
„Политико“: Европа страхује да ће Вашингтон смањити војну помоћ Украјини након избора
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала