- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу разговарао са британским министром одбране

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Сергеј Шојгу
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
Пратите нас
Руски министар одбране Сергеј Шојгу изразио је забринутост британском министру одбране Бену Воласу због могућих украјинских провокација - употребе „прљаве бомбе“, саопштило је руско Министарство одбране.
"23. октобра одржан је телефонски разговори министра одбране Руске Федерације, генерала армије Сергеја Шојгуа и британског министра одбране Бена Воласа. Разговарано је о ситуацији у Украјини", наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.
Како је саопштено из војног ресора, „Сергеј Шојгу је пренео британском колеги забринутост због могућих провокација Украјине, применом „прљаве бомбе“.
Са друге стране, британско Министарство одбране је саопштио да је Волас рекао Шојгуу да је Лондон спреман да помогне да се реши конфликт у Украјини и да Украјина нема намеру да предузима кораке у правцу ескалације конфликта.
"Министар је поново потврдио да Велика Британија и велики део међународне заједнице подржавају Украјину и желе деескалацију овог конфликта. Украјина и Русија треба да трагају за решењем овог рата, а Велика Британија је спремна да помогне", наводи се на твитеру британског Министарства одбране.
Шојгу је раније у недељу обавио телефонске разговоре са министрима одбране Француске и Турске, а разговарано је о ситуацији у Украјини.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
Специјална операција у Украјини
Шојгу упозорава да Кијев намерава да употреби „прљаву бомбу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала