- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Аргентинци, капа доле за регуларност: Голман Ривера „сервирао“ Боки јуниорс титулу!

© AP Photo / Natacha PisarenkoБока јуниорс
Бока јуниорс - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
Пратите нас
Фудбалери Боке јуниорс освојили су титулу у последњем колу у једној од најузбудљивијих завршница у историји аргентинског фудбала. Наиме, Бока и Расинг клуб су фото-финиш ушли са бодом разлике у корист клуба са „Бомбоњере“. И Бока је ремизирала с Индепендијентеом – 2:2., док је Расинг изгубио од Ривер плејта 1:2, и то на невероватан начин.
Расинг је у 90. минуту имао пенал за титулу, али је голман Ривера Франко Армани одбранио ударац Галвану при резултату 1:1, да би на крају Борха у 95. минуту дао гол за Ривер и на крају је било јасно да Бока осваја титулу са два бода предности.
Standings provided by Sofascore
Е, то је фудбал. Шта је све стало у тих последњих 180 секунди трке за титулу у Аргентини. Емоције, сузе, срећа, радост, све је стало у тај фото-финиш, који је недвосмислено показао због чега је фудбал најважнија споредна ствар на свету.
Бока је имала бољу позицију у последњем колу, јер јер је на табели била прва и имала је 51 бод, док је Расинг имао један мање. И на „Бомбоњери“ је уследио шок јер је Индепендијенте повео у 32. минуту из пенала преко Фернандеза.
Ипак, брзо је Бокин Фернандез „поништио“ ту предност, само два минута касније на семафору је било 1:1.
Изабраници Уга Ибаре су у 50. минуту стигли до потпуног преокрета и чинило се да је то то, да славље може да почне, а онда је уследио тотални хаос.
Права лудница на оба стадиона где се решавало питање новог првака Аргентине.
Ваљехо је шокирао Боку у 81. минуту и Расинг који је водио у тим тренуцима био је ближи титули. Ипак, Расинг прима гол у 80. минуту и поново је титула код Боке, али тада на сцепну ступа Џонатан Галван који има прилику да голом из пенала у 90. минуту донесе Расингу титулу.
Али, Бокин највећи ривал - Ривер Плејт који игра против Расинга то неће дозволити. Голман Франко Армани је одбранио ударац Галвана и „сервирао“ Боки на тацни титулу првака државе – укупно 35.
До краја је Борха погодио за Ривер и тако је титула дефинитивно отишла на „Бомбоњеру“.
Моменатлно су на друштвеним мрежама почели да круже коментари да је регуларност у аргентинском фудбалу на изузетно високом нивоу.
„Фудбал је најлепша и најузбудљивија ствар на свету – када је поштен и када нема судијских крађа, када је као у Аргентини, а не као у Србији! Е. онда тако диван донесе да голман Ривера одбрани пенал у 90. и зицер у надокнади (све при резултату 1:1) и донесе титулу Боки“, написао је један од корисника на друштвеној мрежи Твитер.
Можете ли да замислите да голман Партизана одбрани пенал Војводини или Чукаричком рецимо и донесе титулу Црвеној звезди, или обрнуто. Да голман Звезде одбрани пенал неком клубу и тако сервира титулу клубу из Хумске.
Тешко...
Партизан - Јавор, Суперлига - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
СПОРТ
Јавор „заљуљао“ Хумску – Гојковић однео бод у Ивањицу
Ненад Лалатовић - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
СПОРТ
Лалатовић после Звезде: Сад идемо на стрељање код Партизана
Диого Жота на утакмици против Мађарске – ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
СПОРТ
„У последњем тренутку ми се срушио сан“ – Португалија ослабљена у Катару
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала