- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Комедија „Желим да се удам“ са Милошем Биковићем на Фестивалу руског филма у Београду

© Tanjug / TARA RADOVANOVICГлумац Милош Биковић
Глумац Милош Биковић - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
Пратите нас
Руска комедија „Желим да се удам“ са Милошем Биковићем у главној улози биће приказана у оквиру Фестивала руског фима који се од 28. до 30. октобра одржава у МТС дворани, најавили су организатори.
У Београду ће такође бити приказани и други руски филмови, а публика ће бити у прилици да види пет остварења руске кинематографије.
На бесплатним пројекцијама у Београду биће приказана и филм „Младић“, заснован на истинитим догађајима, трилер „Сама“, бајка за целу породицу „Коњић Грбоњић“ и дугометражни цртани филм „Фиксизи против ракоботова“.
Фестивал Руског Филма у Србији организује Роскино, организација која се бави промоцијом руског филма у свету, уз подршку Министарства културе Руске Федерације.
Генерални директор Роскина Ина Шалито каже да са задовољством први пут представља Фестивал Руског Филма у Србији.
„Са Србијом нас повезују пријатељски односи и развијена културна сарадња. Руска и српска кинематографија имају много додирних тачака и успешних заједничких пројеката. Недавно је, на пример, у оквиру 'Рашн филм фестивал спотлајт' у Уругвају на Међународном фестивалу женског филма ЦинеФем, приказана мелодрама 'Дунав' у копродукцији Русије и Србије. У оквиру Фестивала Руског Филма у Београду приказаћемо филмове који ће бити занимљиви најширој публици: од најмлађег до најстаријег члана породице. Надам се да ће српски гледаоци овог викенда радо гледати нове руске филмове на великом платну“, казала је Ина Шалито.
Глумац Милош Биковић наглашава да се руски филмови последњих година све чешће могу видети у Србији.
„Неки од њих доспевају на велико платно скоро истовремено када и у Русији. Публика је срдачно дочекала филмове 'Лед' и 'Лед 2', 'Слуга', 'Хотел Београд'. То није повезано само са мојим учешћем у овим филмовима, већ уопште са руским филмским садржајем који постаје све конкурентнији. Руски филмови се прво са интересовањем гледају у биоскопу, а затим на телевизији. Пролетос, у оквиру Међународног филмског фестивала ФЕСТ у Београду, одржана је премијера романтичне комедије 'Желим да се удам' у којој ја тумачим главну мушку улогу. То је веома леп филм о љубави у малом приморском руском граду Калињинграду“, рекао је Биковић, преноси Танјуг.
Премијера руског филма „Хоћу мужа“ са Милошем Биковићем - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
КУЛТУРА
Руска љубавна комедија са Милошем Биковићем премијерно приказана на Фесту /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала