- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руски посланик: Методе нуклеарног тероризма непромењене од Бин Ладена до Зеленског

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаВјачеслав Володин, председник Државне думе Русије
Вјачеслав Володин, председник Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
Пратите нас
Амерички председик Џозеф Бајден и лидери чланица Европске уније пружањем финансијске и војне помоћи режиму Владимира Зеленског постају спонзори нуклеарног тероризма, изјавио је председавајући Државне Думе Русије Вјачеслав Володин.
„Кијевски режим је наложио нуклеарним научницима да направе ‘прљаву бомбу’. Наставља са гранатирањем критичне инфраструктуре нуклеарних електрана, Запорошке и Курске, провоцирајући хуманитарну катастрофу. Амерички председник и шефови европских држава, пружајући финансијску и војну помоћ режиму Зеленског, постају спонзори и саучесници нуклеарног тероризма“,написао је Володин на Телеграм каналу.
Он је додао да је пре 20 година Вашингтон објавио информацију да су терористи „Ал Каиде“ (терористичка организација забрањена у Русији) предвођени Осамом бин Ладеном добили приступ радиоактивним материјама и планирали да направе „прљаву бомбу“.

„Претња од терористичког акта и примене такве бомбе у САД и Европи постојала је све до 2011. године, када је Осама бин Ладен убијен. Методе нуклеарног тероризма су непромењене: какве су биле код Осаме бин Ладена, такве су и код Зеленског“, истакао је Володин.

Раније је руски министар одбране Сергеј Шојгу изразио забринутост у разговору са својим колегама из САД, Француске и Турске због могуће употребе „прљаве бомбе“ од стране Кијева.

„Прљава бомба“

Како су саопштили извори из разних земаља, између осталог и из Украјине, кијевски режим припрема провокацију на територији своје земље уз употребу „прљаве бомбе“ или муниције са малом нуклеарном снагом.
Циљ провокације је да се, према наводима извора, Русија оптужи да је употребила оружје за масовно уништење и да се на основу тога покрене снажна антируска кампања.
Разни извори су навели да је под руководством западних ментора Кијев већ приступио реализацији тог плана. Руководству Источног планинско-руднопрерађивачког комбината у граду Жуте Воде у Дњепропетровској области, као и Кијевског института за нуклеарна истраживања, постављен је задатак да израде „прљаву бомбу“, а посао је већ у завршној фази, наводе извори.
Организатори провокације рачунају на то да би већина земаља крајње жестоко реаговала на „нуклеарни инцидент“ у Украјини, а да би Москва изгубила подршку многих својих кључних партнера.
Трг Независности у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
СВЕТ
Запад: Украјина се не спрема да употреби „прљаву бомбу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала