- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Шолц: 20-30 одсто немачких грађана против антируских санкција и слања оружја Украјини

© AP Photo / Manu FernandezНемачки канцелар Олаф Шолц
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
Пратите нас
Немачки канцелар Олаф Шолц изјавио је да 20-30 одсто становника Немачке не подржава антируске санкције и слање оружја украјинским властима.
„У разговору са грађанима стекао сам утисак да се 20-30 одсто њих не слаже с политиком санкција, као ни слањем оружја. Многи сматрају опрезну политику Владе исправном. Морамо имати то на уму, ако желимо да сачувамо јединство као друштво“, истакао је он у интервјуу италијанском листу „Република“.
Говорећи о одбијању немачких власти да предају Украјини тенкове „Леопард 2“, Шолц је то објаснио потребом да се „избегну једнострани поступци“.
„Немачка је гарантовала Украјини да ће јој испоручити преко 100 тенкова који могу бити одмах коришћени из Чешке, Словачке, Грчке, Словеније. Логистика, резервни делови и муниција за ове тенкове доступни су у Украјини. Ми се трудимо да обезбедимо испоруке и из других држава. Слање оружја повезано је с веома јасним принципом: никаква једнострана дејства“, рекао је Шолц, подсетивши да је пре неколико дана Немачка испоручила Украјини ПВО системе „Ирис-Т “ које чак нема ни немачка војска.
Према његовим речима, сукоб у Украјини неће довести до директног сукоба Сједињених Америчких Држава и Русије. Шолц је такође, изразио мишљење да се он неће заоштрити до светског рата, али да је „неопходно имати у виду тај ризик“.

„У овако опасној ситуацији, потребно је избегавати било какве неопрезне кораке“, закључио је Шолц.

Русија је раније упутила земљама НАТО ноту због слања оружја Украјини. Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да ће све пошиљке које садрже оружје за Украјину постати легитимне мете за Русију. Министарство Русије је саопштавало да се чланице НАТО „играју ватром“, снабдевајући Украјину оружјем.
Муниција - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
РУСИЈА
Украјина постала „црна рупа“ за западно оружје, Руси ће добити много музејских експоната /видео/
Дмитриј Пољански - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
РУСИЈА
Пољански апеловао на УН да уведу ембарго на испоруку оружја Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала