- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић и Надал очи у очи после више од три месеца – Шпанцу болна тачка, а Новаку рутина

© FILIPPO MONTEFORTEНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер и Рафаел Надал, други рекет света, учествоваће на Мастерсу у Паризу што ће бити први такмичарски турнир после Вимблдона на коме обојица играју. Српски ас далеко је успешнији у „граду светлости“ где има шест трофеја наспрам Рафиних нула.
Почетак Мастерса у Паризу заказан је за 29. октобар, а нема сумње да ће због борбе за преостала места за Завршни Мастерс у Торину турнир бити изузетно интересантан и пун изненађења. Међутим, колико год други тенисери играли одлично сву пажњу ће однети Новак Ђоковић и Рафаел Надал.
Од Вимблдона који је завршен 10. јула Новак и Рафа нису играли на истом турниру, осим на Лејвер купу који је ревијалног карактера и на којем је Шпанац одиграо само један меч.
Надал је одлучио да се врати после паузе које је направио након завршетка УС Опена и раног пораза у четвртом колу од Френсиса Тијафоа, док Новак жели да настави да игра у одличној форми коју је показао у Тел Авиву и Астани.
Српски ас у главни град Француске стиже као бранилац титуле, док шпански „краљ шљаке“ и даље машта о том трофеју који није успео да освоји никада у каријери.
Не само да Надал није дошао до трофеја у Паризу већ није играо финале од 2007. године када се први пут појавио на том турниру.
Јасно је да париски ваздух Надалу прија само у време пролећа када игра на својој омиљеној шљаци на Ролан Гаросу, док у јесен једноставно он и Париз као да немају ништа заједничко.
Ђоковић је далеко успешнији са шест трофеја! На турниру хиљаду серије у Паризу Србин и Шпанац играли су само једном један против другог, и то 2009. године када је Новак у полуфиналу елиминисао Надала који је тада такође био други на свету.
Руско-казахстански тенисер Александар Бублик - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
СПОРТ
Руски дерби припао „бившем“ Русу
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
СПОРТ
Зашто политика, заправо, не воли Ђоковића
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
СПОРТ
Срби и Руси на удару допинг контроле! Надал био поштеђен, а Ђоковића и Медведева не прескачу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала