- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Гренел: Курти и актуелне приштинске власти морају да оду, не испуњавају договорено

© AP Photo / Darko VojinovicСпецијални изасланик председника САД Ричард Гренел
Специјални изасланик председника САД Ричард Гренел - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2022
Пратите нас
Знам да могу изазвати проблеме својом изјавом, али ипак ћу бити искрен. Аљбин Курти (премијер привремених институција у Приштини) и актуелне приштинске власти не испуњавају ништа што је договорено и морају да оду са политичке сцене, рекао је Ричард Гренел, некадашњи специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине.
Гренел је то изјавио у петак увече у српско-америчкој меморијалној сали, где је одржана предизборна вечера у организацији Републиканске странке округа Милвоки, преноси Српски радио Чикаго. Поред Гренела, присутан је био и амерички сенатор Рон Џонсон, који учествоју не међу-изборима 8. новембра.

„Курти оперише под претпоставком да Албанци на Косову имају безрезервну подршку Америке, и да Америка не воли Србе, што њему дозвољава да ради шта год хоће, али то није тако“, рекао је сенатор Џонсон.

Гренел је додао и да је сенатор Џонсон био присутан приликом потписивања Вашингтонског споразума.
„Срби у сенатору Џонсону имају великог савезника, и не могу замислити Сенат без њега. Сенатор Џонсон је био једини који је присуствовао потписивању Вашингтонског споразума, и у тренуцима тешких преговора, али и када је требало извршити притисак, сенатор Џонсон је био тај који је највише радио на томе“, рекао је Гренел.
Специјални изасланик председника САД Ричард Гренел на састанку делегација у Београду - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
СРБИЈА
Гренел понудио Бајдену помоћ у проналажењу решења за Косово
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала