- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Први лет модернизованог ловца Су-57 /видео/

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаРуски авион СУ-57
Руски авион СУ-57 - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2022
Пратите нас
Уједињена корпорација за производњу авиона (ОАК) саопштила је да је на ловцу петог покољења Су-57 модернизована опрема и да је први лет авиона одржан без проблема.

„Конструкторски биро компаније 'Сухој', која је део корпорације ОАК, радио је на модернизацији авиона Су-57. На аеродрому Громов је 21. октобра изведен први лет модернизованог авиона петог покољења Су-57. Авионом је пилотирао искусни пилот Сергеј Богдан. Лет је трајао 56 минута и током лета није било никаквих проблема“, рекли су у корпорацији.

У компанији ОАК су појаснили да је на авиону тестиран целокупан комплекс опреме која сада има веће функције, то је сада интелигентна опрема која пружа подршку посади авиона и то уз примену широког спектра нових типова наоружања.
У корпорацији су додали да је на авиону могуће уградити и мотор другог степена.
Авион Су-57 (раније ПАК ФА) је руски ловац пете генерације намењен уништавању свих врста ваздушних, копнених и надводних циљева. Има надзвучну крстарећу брзину, може да врши маневре са великим преоптерећењима и опремљен напредном електроником. Први пут је полетео 2010. године.
Руски вишенаменски авион пете генерације Су-57 - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
РУСИЈА
Нова серија ловаца „Сухој“ ускоро ће бити предата руској војсци /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала