- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија нити је намеравала нити планира да употреби нуклеарно оружје

© Sputnik / Михаил Тургиев / Уђи у базу фотографијаРуски амбасадор у Вашингтону: Не потпирујемо протесте, то је антируска пропаганда
Руски амбасадор у Вашингтону: Не потпирујемо протесте, то је антируска пропаганда - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2022
Пратите нас
Русија није намеравала и не планира да употреби нуклеарно оружје у Украјини, нико од руководства земље није говорио да постоји таква могућност, изјавио је руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов.

„У више наврата смо говорили да Русија није намеравала и не намерава да употреби нуклеарно оружје у Украјини. Нигде и никада за све ово време нико од челника наше земље и војног ресора није поменуо могућност прибегавања оружју за масовно уништење“, рекао је Антонов за Newsweek.

Он је нагласио да Запад не реагује на руска упозорења о предстојећој провокацији Украјине, уз употребу „прљаве бомбе“.
„У својој манијакалној жељи да оцрни Русију и обели Украјину, западне земље су спремне да ставе на коцку безбедност, благостање и животе сопствених грађана“, нагласио је дипломата.
Према речима Антонова, руско Министарство одбране има информацију да је израда уређаја у завршној фази.
"Забрињава чињеница да Кијев има неопходну производну базу и научно-технички потенцијал. То су три оперативне нуклеарне електране са девет базена истрошеног нуклеарног горива", додао је он.
„Уместо да изврше притисак на украјинске штићенике који су потпуно полудели, Вашингтон и његови савезници им пружају финансијску и војну помоћ, чиме постају, заправо, спонзори и саучесници нуклеарног тероризма. У русофобској хистерији прибегавају формули да су сва средства добра против наше земље, укључујући она која су апсолутно луда и нехумана. Позивамо америчку јавност да размисли да ли је цена превисока да би се политички обрачунали са нама", закључио је руски амбасадор.
Седница СБ УН - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2022
РУСИЈА
Русија: Постоји велика опасност да Украјина употреби „прљаву бомбу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала