- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Немачка усвојила закон о ефикасности санкција против прања новца

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаНа протесту у Берлину скандирали: Путин! /видео/
На протесту у Берлину скандирали: Путин! /видео/ - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
Пратите нас
Немачка влада је усвојила предлог закона који ће омогућити ефикаснију примену санкција у будућности, како би оне брзо ступале на снагу, а све у циљу јачања борбе против прања новца, изјавио је немачки Министар финансија Кристијан Линднер.

„Помоћу нацрта закона који је припремљен у сарадњи са Федералним министарством финансија и Федералним министарством економије и заштите климе, Федерална влада структурно реорганизује примену санкција, које ће се у будућности примењивати још ефикасније“, наводи се у саопштењу.

Појашњено је да је прва верзија закона о примени санкција већ на снази од краја маја 2022. године и она је дозвола да се примене краткорочне мере. Уведена су и санкциона пуномоћја за праћење и замрзавање имовине. Усвајањем новог закона о примени санкција требало би да почну „структурна побољшања у оперативној примени санкција, као и у борби против прања новца“, саопштило је немачко Министарство.
У оквиру новог закона се наводи да ће овлашћења за примену санкција бити пренета са савезних држава на владу Немачке и да ће се кроз њу координисати примена санкција за Немачку. Такође ће се користити регистар санкционисаних лица и њихове имовине како би се боље пратила структура имовине. Осим тога, биће успостављена централна информативна канцеларија, а план је и да се забрани плаћање у кешу при куповини некретнина, како би се минимизирале могућности за прање новца.
У августу је министар финансија Немачке Кристијан Линднер представио основне одредбе за јачање борбе против финансијских злочина и ефикаснију примену санкција у Немачкој. План је да се обједине најважније надлежности под покровитељством новог тела на савезном нивоу, то је одељење за финансијске злочине, а његов циљ ће бити сузбијање финансијских злочина у Немачкој.
Затворене продавнице  - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2022
ЕКОНОМИЈА
Шпигел: Немачка малопродајна индустрија пред колапсом, суочићемо се са катастрофом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала