- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Сенат Пољске прогласио руске власти „терористичким режимом“

© Sputnik / Алексей ВитвицкийВаршава
Варшава - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
Пратите нас
Горњи дом пољског парламента (Сенат) усвојио је резолуцију у којој се власти Русије проглашавају „терористичким режимом“.
За усвајање резолуције гласали су сви присутни сенатори.
Пољски Сенат је позвао међународну заједницу да пружи сву могућу подршку Међународном кривичном суду, који истражује случајеве одговорних за злочине у Украјини, и изразио захвалност пољском народу и влади на помоћи украјинским избеглицама.
Коментаришући резолуцију пољског Сената, заменик председника Комитета за одбрану и безбедност Савета федерације Русије Владимир Чижов рекао је да тај потез неће побољшати руско-пољске који су ионако на „критично ниском нивоу“.
Русији су, додаје, познате државе у којима је терористички режим постао државна политика, а најочигледнији пример тога је Украјина, наглашава Чижов.
„А покушај да се пребаци кривица на другог – то није изум Пољске. Стога се само може саосећати са људима код којих овакви емоционални изливи надвладавају свест о стварности“, закључио је сенатор.
Раније је парламент Естоније усвојио саопштење у коме се оштро осуђују поступци Русије у Украјини, а Русија је проглашена за „спонзора тероризма“.
Украјински војници у војној бази у близини Симферопоља, архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
Специјална операција у Украјини
Пољска и Немачка постају полигон за обуку украјинске војске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала