- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу поручио страним колегама: Русија не намерава да употреби нуклеарно оружје

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Сергеј Шојгу
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
Пратите нас
Министар одбране Русије Сергеј током разговора са колегама из иностранства саопштио им је да Русија не намерава да употреби нуклеарно оружје током сукоба у Украјини, саопштио је руски амбасадор у Великој Британији Андреј Келин.

„Министар одбране поново је потврдио сваком министру да не намеравамо да користимо нуклеарно оружје“, рекао је Келин у интервјуу за телевизију „Си-Ен-Ен“.

Такође је додао да су поједини министри одбране страних држава позитивно реаговали на предлог Шојгуа да разговарају о могућим провокацијама Украјине уз употребу „прљаве бомбе“.
„Имамо веома озбиљне информације да се нешто спрема и да би то могла да буде 'прљава бомба'. Прослеђујемо те информације и предложили смо професионални разговор по том питању. Неки министри су позитивно реаговали“, додао је руски амбасадор.

Преговори могући

Келин је оценио да сукоб у Украјини мора бити окончан, „у супротном ће то бити катастрофа за место које се сада зове Украјина“.
„Сада је председник Зеленски онемогућио преговоре по закону. То је његова одлука – нема никаквих преговора. Ми ипак кажемо да су преговори могући и бићемо спремни да у сваком тренутну тражимо право средство за решавање кризе“, додао је амбасадор.
Нукеларна електрана Чернобиљ - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
Специјална операција у Украјини
Кијев већ направио модел ракете за провокацију са „прљавом бомбом“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала