- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новака је у Аустралији чекао циркус – Американац је нашао кривце

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
Пратите нас
Све се више приближава неизвеност око наступа Новака Ђоковића на Аустралијан Опену, а сад су и колеге почеле да се оглашавају како би упутиле подршку српском тенисеру. Кристофер Јубенкс, амерички тенисер, изјавио је да се нада да ће Новак ићи у Аустралију и да је све оно што му се десило у Мелбурну личило на циркус.
Новак Ђоковић није имао прилику да наступа на Аустралијан Опену, због одлуке власти да због става о вакцини није безбедан по јавност.
Српски тенисер прошао је праву драму јер је отишао у Мелбурн, а тамо је уместо на терен морао на суђење на ком је победио, али узалудно. Последњу реч имао је Алекс Хок, министар за имиграције који је депортовао Новака чиме је српски ас добио забрану за улазак у ту земљу.
Како се сезона ближи крају, већ се прича о наредном Аустралијан Опену, а Новак је добио подршку од тенисера Кристофера Јубенкса.
„Надам се да ће Новаку бити дозвољено да игра на овом Аустралијан опену. Цела та ситуација је била циркус и сигурно за много тога није крив Ђоковић. Мислим да је доста кривице било уперено ка Тениском савезу Аустралије и аустралијској влади, мислим да су они преносили потенцијално погрешне информације. Новак је дошао мислећи да ће моћи да се такмичи, али је због тога што су му дате погрешне информације депортован“, истакао је Американац за „Тенис“.
Јубенкс који је тренутно 133. тенисер света већ је говорио у јавности о Новаку и према њему гаји изузетно лепо мишљење. Американац се нада да ће једном од најбољих тенисера икада бити укинута забрана уласка у Аустралију.
„Знамо за правило да, ако вас депорутју, не можете да аплицирате за визу наредне три године. То сви разумемо. Међутим, верујем да ће Новак моћи да игра, а и надам се да ће моћи. Надам се да ће доћи до неког компромиса који ће му дозволити да се такмичи јер је он стварно покушао да прати сва правила која су му предочена и то је стварно био несрећни инцидент, све то на који се начин одвило“, закључио је Јубенкс.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
СПОРТ
Аргентинац открио: Систем није дозвољавао играчима да подрже Новака!
Вероника Кудерметова - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
СПОРТ
Велика трансформација Веронике – и најбољи резултат за Русију још од 2011. године!
Станислас Вавринка са трофејем Ролан Гароса - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
СПОРТ
„Повратак отписаних“ – драма у Бечу и сузе у Базелу су више од спорта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала