- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан са Азурне обале види осмину финала: „Нема места за нервозу“

© Фото: ФК ПартизанСлободан Урошевић, Партизан - Чукарички
Слободан Урошевић, Партизан - Чукарички - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
Пратите нас
Партизанова експедиција стигла је на Азурну обалу где с првог места Групе Д напада осмину финала. За то им је потребно да остану непоражени на тешком гостовању Ници у петом колу Лиге конференција које је заказано за 18 часова и 45 минуту.
Ница која је летос довела велики број нових фудбалера и уложила је озбиљан новац за појачања које је желео тренер Лусијан Фавр игра испод очекивања, па ће против црно-белих имати императив победе како би о(п)стали у Лиги Европе, где тренутно заузимају другу позицију иза српског вицешампиона.
Партизан је у одличној ситуацији, што су му омогућиле, пре свега, фантастичне партије у двомечу са Келном (два победа), док после меча са Ницом следи утакмица код куће са чешком екипом Словацко.
Ипак, чета Гордана Петрића жели већ у Француској да избори европско пролеће, стратег црно-белих, по обичају је смирен.

„Нема места за нервозу, јер имамо предност на табели. Не размишљам о томе да ли ћемо бити први или други, мени је битно да испунимо циљ који смо поставили кад смо почели да играмо ове утакмице, а то је да играмо на пролеће европски фудбал. Е сад, шта ће бити, видећемо. Било би лепо да ми добијемо тај меч против Нице и да можемо мирније да играмо последње коло, али ја сам сигуран да ће момци бити концентрисани и да ће дати свој максимум. Покушаћемо све да завршимо у четвртак. Они су свесни свега овога“, рекао је Петрић на конференцији.

Када је стартних 11 у питању очекује се да ће Партизан заиграти у стандардној формацији 4-2-3-1.
Међу стативама ће бити Александар Поповић, на десни бок ће Марко Живковић, док ће стуб одбране чинити Светозар Марковић и Игор Вујачић, а лево ће дејствовати капитен Слободан Урошевић који је у сјајној форми.
Испред њих биће „два осигурача“ Хамиру Траоре и Кристијан Белић. Офанзивни трио испред њих биће - Фусени Дијатабе (десно), Бибрас Натхо који ће бити задужен за креацију, а лево ће битисати Квинси Мениг.
Нема дилеме када је место у нападу у питању, а ту је човек задужен за постизање голова - Рикардо Гомеш.
Фудбалер Црвене звезде Мирко Иванић - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
СПОРТ
Звезда без „магије“ иде на све или ништа против Турака
Антонио Конте - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
СПОРТ
Хаос у Лондону! Енглези бесни, Италијан искључен: „Поништили су нам регуларан гол“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала