- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Знамо где Кијев прави „прљаву бомбу“

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Уђи у базу фотографијаРуски војник са гас маском
Руски војник са гас маском - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
Пратите нас
Нема никаквог смисла да Русија употреби „прљаву бомбу“ у Украјини – ту провокацију припрема Кијев, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

„Ми нисмо случајно објавили информације обавештајних служби о томе да припремају неки инцидент са такозваном 'прљавом бомбом'. Ми чак знамо где се то отприлике ради. Мало промене остатке нуклеарног горива – технологије које постоје у Украјини омогућавају да се то уради – напуне 'Точку У' или другу ракету, негде је дигну у ваздух и кажу да је Русија извела нуклеарни напад. Али нама то не треба. То нам нема никаквог смисла – ни политичког, ни војног“, рекао је руски лидер на дискусионом форуму „Валдај“.

Он је додао да је лично он наложио министру одбране Русије Сергеју Шојгуу да ступи у контакт са колегама из иностранства и да их упозори на претњу да Украјина употреби „прљаву бомбу“.
Кијев чини све да сакрије трагове припреме „прљаве бомбе“.
„Сада кажу да Међународна агенција за нуклеарну енергију жели да дође и провери нуклеарне објекте у Украјини. Ми смо за. То треба да се уради што је пре могуће и што шире. Знамо да сада кијевске власти чине све да прикрију трагове припреме. Они раде на томе“, додао је Путин.

Нуклеарни напад

Русија никада није самоиницијативно говорила да може да употреби нуклеарно оружје, рекао је Путин.
„Никада нисмо ништа самоиницијативно говорили о могућој примени нуклеарног оружја, него смо само наговештајима одговарали на изјаве лидера западних земаља“, истакао је руски председник.
„Што се тиче Русије – имамо војну доктрину. Нека је прочитају. У одговарајућем члану те доктрине пише у којим случајевима, из ког разлога, у вези с чим и на који начин Русија сматра могућим примену оружја за масовно уништење у виду нуклеарног оружја – за заштиту свог суверенитета, територијалног интегритета, за осигуравање безбедности руског народа“, подвукао је Путин.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
РУСИЈА
Путин: Запад жели све ресурсе човечанства /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала