- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Ајде, попиј једну ракију за мене“ – Тринкијери опет забавио српске новинаре

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашки тренер Андреа Тринкијери
Кошаркашки тренер Андреа Тринкијери - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
Пратите нас
После неког времена Андреа Тринкијери поново у Београду. Није се некадашњи тренер Партизана прославио са Бајерном у дуелу против Црвене звезде, али је показао да га хумор и даље на напушта, иако његов тим једини у Евролиги не зна за тријумф после пет кола.
Једна од новинарки присутних на конференцији за медије упитала га је која је разлика између овог Бајерна и оног који се пре неколико месеци бори за пласман на Ф4.
„Искрено, не капирам шта желите да вам кажем. Ја се ништа више не сећам, то је праисторија. Нова екипа, нова сезона, нова хемија. Не бих био добар у мом послу ако овако гледам. Ако играте четвртфинале плеј-офа, ту има осам месеци рада, сада смо опет на почетку. Два играча су ту тек први пут, после првог тренинга играла вечерас. Не може се ништа рећи, јер ништа нема између та два тима", оценио је Италијан.
Није му се допало ни питање колегенице око тога да ли страхује за свој посао.
„Није пријатно сигурно, али како даље. Имамо утакмицу за 36 сати, припремаћемо се, ја се уопште не бринем. Жалгирис је ишао у плеј-оф, а стартовали су сезону са 1-10. То је изван моје контроле, то је баш балкански начин. Уопште ми је није прошло. Може да се деси, и онда шта ћемо. Хајде, попиј ракију за мене вечерас или добро вино ако знате које је добро", нашалио се Тринкијери.
Разлог за пораз Бајерна од Звезде види у лошем шуту за три поена - 7/31.
„Kада играш овакве утакмице, јако је потребан шут. Звезда је била ставила аутобус у рекет. Мораш мало да рашириш терен и да наставиш да шутираш. Нема никаквог другог рецепта. Знамо да су добри шутери, наши нису данас погодили и идемо даље“, појашњава Тринкијери.
Лука Вилдоса, Звезда - Бајерн, Евролига, кошарка - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
СПОРТ
Аргентинац водио Звезду до прве победе у Евролиги
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала