- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вечити ставили све своје српске кошаркаше на располагање Пешићу

© Sputnik / Спасоје ВеселиновићДетаљ са утакмице Црвена звезда – Партизан у Пиониру
Детаљ са утакмице Црвена звезда – Партизан у Пиониру - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
Пратите нас
Вечити кошаркашки ривали Партизан и Црвена звезда ставили су на располагање све своје играче из Србије за квалификациони прозор националног тима за пласман на Светско првенство.
Небојша Човић, председник КК Црвена звезда, поручио је да селектор Србије Светислав Пешић може да рачуна на све домаће кошаркаше тог клуба за утакмице квалификација за Светско првенство.
Србија 11. новембра иде на ноге Великој Британији (три дана касније Турска), а истог дана Звезда има обавезе у Евролиги јер гостује Фенербахчеу, али то не представља апсолутно никакав проблем да црвено-бели ставе на располагање Србији све оно што поседују. То је открио први човек клуба са Малог Калемегдана.
„Пешићу смо на сто ставили свих 11 домаћих играча и рекли 'изабери одавде'. Рекли смо му ако ти треба, води их све у репрезентацију против Велики Британије или Турске. Од тих 11 кошаркаша одабрао је Недовића, Добрића, Митровића и има потенцијал да узме младог Топића. И није спорно, то ће добити. Могао је свих 11 да узме, иако ми играмо 11. новембра са Фенербахчеом у Истанбулу“, изјавио је Небојша Човић гостујући на телевизији К1.
Председник клуба са Малог Калемегдана истакао је да је потез Звезде у складу са националним интересом и да ће од свих играча на које Пешић може да рачуна проблематичан бити само Немања Недовић који излази из повреде.
„То није добио КСС, није добио Пешић, него је то национални интерес. Не правимо спинове од тога. Нисмо дали нешто што је можда неупотребљиво, па да од два-три играча игра један, тако да не правимо спинове. Проблематичан је само Недовић јер излази из повреде. Требало би вечерас да се скине за Бајерн, па ћемо видети“, истакао је Човић.
Председник Кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић изјавио је да ће црно-бели дати играче за предстојеће окупљање националног тима уочи квалификационих утакмица за Светско првенство.
Упркос томе што се окупљање репрезентације поклапа са утакмицама Евролиге, Партизан је спреман да се одрекне српских играча уколико селектор Светислав Пешић одлучи да позове неке од њих за сусрет са Великом Британијом у Лондону, а потом и Турском у Београду.
"Пре неколико дана сам примио писмо од председника нашег Савеза, господина Даниловића, где нас моле да КК Партизан пружи подршку нашем селектору и нашој репрезентацији зато што нам долази јако важна утакмица против Велике Британије. Нажалост, та утакмица против Велике Британије, од које зависи учешће наше репрезентације на Светском првенству, се поклапа са нашом коју играмо у Евролиги против Олимпијакоса. Кошаркашки клуб Партизан је све ове године пружао снажну подршку репрезентацији и увек је свим селекторима давао на располагање све српске играче да помогну нашој репрезентацији и тако ће бити и овај пут. Без обзира на то што имамо ту, нама важну, утакмицу против Олимпијакоса у Евролиги где покушавамо да остваримо што бољи резултат, и овај пут ћемо бити на располагању селектору. И овај пут ћемо наше српске играче да дамо на располагање и помогнемо репрезентацији да се квалификује на Светско првенство јер је то важно за целокупну нацију и државу која улаже у овај спорт. А ми ћемо се са свим расположивим снагама борити да победимо ту утакмицу против Олимпијакоса. Јер, такође, дугујемо нашим навијачима", рекао је Мијаиловић
Кошаркаши Партизана - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
СПОРТ
Партизан до друге победе у Евролиги преко жилавих Литванаца!
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
СПОРТ
Јокић проговорио о дебаклу Србије: Захвалио сам се момцима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала