- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Потребне нове мере заштите на арктичким границама

© Sputnik / Павел Львов / Уђи у базу фотографијаВојне вежбе Северне флоте
Војне вежбе Северне флоте - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
Пратите нас
Ситуација која се одвија на арктичким границама Русије захтева јачање обалске страже и усвајање низа других превентивних мера, изјавио је вице-премијер и опуномоћени представник руског председника за Далеки исток Јуриј Трутњев.

„Тренутна ситуација захтева да се посебна пажња поклони овом питању, укључујући јачање обалске страже и бројне друге превентивне мере“, рекао је Трутњев на седници Президијума Државне комисије за питања развоја Арктика.

Он је истакао да „треба радити у веома тешком времену док траје специјална војна операција, а упоредо с њом и огроман спољнополитички притисак на нашу земљу“.
Поред тога, позивајући се на првог заменика руководиоца пограничне службе Федералне службе безбедности, Трутњев је оценио да никаквих проблема са заштитом арктичких граница Русије нема.
„Било је неких, рецимо, жеља везаних за рокове изградње бродова који су неопходни за заштиту наше Отаџбине. Овај налог је дат Министарству индустрије, а и бродоградитељске компаније ће се такође тиме бавити“, прецизирао је вицепремијер.
Трутњев је данас одржао седницу Президијума Државне комисије за питања развоја Арктика, на чијем дневном реду је било и питање обезбеђења заштите државне границе Русије у Арктичкој зони.
Президент РФ Владимир Путин на встрече с работниками космодрома Восточный в сборочном цехе ракеты-носителя - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
РУСИЈА
Путин: Арктик простор за сарадњу а не за геополитичке игре
Залеђена вода на Арктику - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2022
СВЕТ
САД представиле нову стратегију за Арктик како би се такмичиле с Русијом и Кином
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала