Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Блинкенов саветник тражи од Приштине одлагање одлуке о таблицама без заплене и казни

© AP Photo / Steven SenneЗастава САД
Застава САД  - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2022
Пратите нас
Високи саветник америчког државног секретара Ентонија Блинкена Дерек Шоле затражио је од премијера привремних приштинских институција Аљбина Куртија одлагање примене нових правила о регистарским таблицама без заплене и новчаних казни.
"Разговарао сам са косовским премијером Аљбином Куртијем о важности избегавања тензија и одлагања примене нових правила о регистарским таблицама, без заплене или новчаних казни", написао је Шоле на Твитеру.
Додао је да је у разговору било речи и о партнерству Вашингтона и Приштине и "заједничким циљевима унапређења европских и евроатлантских интеграција Косова".
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти саопштио је јуче да одлука о замени регистарских таблица остаје на снази, али уз измене које подразумевају да пуна примена РКС таблица почне после 21. априла идуће године.
Курти је после седнице владе рекао да је донета одлука да од 1. до 21. новембра Србима који нису пререгистровали возила на "РКС" таблице буду изречене опомене.
Додао је да ће од 21. новембра до 21. јануара идуће године бити примењене новчане казне, а од 21. јануара до 21. априла Срби би требало да користе пробне таблице.
После тога, како је навео, на КиМ неће бити дозвољене друге регистарске ознаке осим "РКС", преноси Репортери.
Бесник Бесљими - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
СРБИЈА
Главни преговарач Приштине објавио колике ће бити казне за оне који не изврше пререгистрацију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала