- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легенда се враћа на место успеха: Прошлост не може да се избрише, лојалан сам!

© Фото: ФК Црвена звездаДејан Станковић
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2022
Пратите нас
Дејан Станковић провео је пуних 10 година бранећи боје Интера са којим је освојио све што се освојити може, а сада са Сампдоријом у улози тренера стиже на „Ђузепе Меацу“. Ипак, попуста за бивши клуб неће бити, јер, како је Деки сам истакао, лојалан је!
Прошлост је нешто што Дејан Станковић никада неће избрисати. За деценију проведену у Интеру, је у најави меча 12. кола Серије А, рекао да му је то најлепши период у животу, али сада ради у Сампдорији и учиниће све да оствари што бољи резултат.
У понедељак је Станковић уписао првенац на клупи Сампдорије у италијанском шампионату, победивши Кремонезе у гостима (1:0).
Али, тежак распоред је проузроковао да већ у следећем олу Деки и Сампа гостују вицешампиону који је подигао форму, што потврђује убедљива победа над Плзењом (4:0) у Лиги шампиона средином недеље, и пласман у осмину финала елитног такмичења.
Станковић је као играч са Интером од 2003. до 2013. године освојио шест Скудета, Лигу шампиона и четири трофеја у Купу Италије.

„Моја прошлост је нешто што не можете и не смете да избришете. Никада то нећу обритсати јер је у питању најбољих 10 година мог живота. Десет година успеха! Овај пут се враћам као противник са својом Сампдоријом. Навијачи Интера добро знају, а сигуран сам да знају да сам лојалан и да ћу бити одан у овом мечу. Бићу одан својој Сампдорији“, рекао је бивши стратег Црвене звезде.

Станковић је свестан да његову екипу очекује изузетно тежак задатак, пошто је Интер на далекој седмој позицији и мора да крене да ниже победе у Серији А, где заостаје за лидером Наполијем осам бодова. Сампдорија је тек 18. и има огромних проблема, екипа је прву победу остварила тек пре шест дана...
„Сигурно је да ћемо покушати да дамо све од себе. Трудићемо се да будемо организовани јер Интер пролази кроз позитивне тренутке. Напредују физички и психолошки, видело се против Плзења у Лиги шампиона, а Инзаги је сјајан тренер. На нама је да будемо стрпљиви и организовани. Морамо да будемо концентрисани да се бранимо и да не падамо психолошки“, рекао је Станковић и за крај је поручио:
„Није лако играти на Меаци. Морамо да изађемо чисте главе, јер је фудбал 11 на 11. Мотивације не сме да недостаје. Потрудићу се да моји фудбалери одиграју лепу утакмицу без оптерећења“, истакао је тренер Сампе.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2022
СПОРТ
Аларм у Србији због вести с Апенина – Душан мора на „принудни одмор“
Репрезентативац Србије Сергеј Милинковић-Савић  - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2022
СПОРТ
„Тобџије“ су одредиле мету – милиони су спремни за „српског наредника“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала