- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Звезда и Партизан су највећи проблем српског фудбала“

© Фото: Скриншот/FK Partizan BeogradГордан Петрић, Партизан
Гордан Петрић, Партизан - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2022
Пратите нас
Тренер фудбалера Партизана Гордан Петрић сматра да су Црвена звезда и његов клуб главни проблем српског фудбала. Искусни стручњак говорио је уочи сутрашњег меча Суперлиге са Радничким из Ниша, али се осврнуо и на недавна дешавања и буру у јавности.
Његов тим ремизирао је у прошлом колу са Јавором (3:3), док је Црвена звезда у седмом минуту судијске надокнаде савладала Раднички из Ниша са 2:1. После тога уследио је „рат саопштењима“ вечитих ривала, а Петрић сматра да Звезда у последњих неколико година има помоћ судија.
„Највећи проблем у српском фудбалу су Звезда и Партизан. Тренутно, задњих година, проблем прави Звезда. Оно што ја сигурно знам је да ћемо се борити да одиграмо на најбољи могући начин сваку утакмицу. Боље бити рањени вук у тој борби, него дресирана пудлица у циркусу. Нема више притиска, шта год да се деси“, изјавио је Петрић.
Тренер Партизан остаје при ставу да не би волео да се народ посвађа због фудбала.
“Могу да осетим да се нешто дешава и као тренер и као функционер сам могао. Да не буде да се жалим, имао је и Партизан у прошлости ситуације да му неко прогледа кроз прсте, као што сада има Звезда. То се односи на судије. Некада се помагало Партизану, сада се помаже Звезди. Требало је да завршимо 3:1 против Јавора. Нама саопштења не требају. Нисмо били сликари, бавимо се овим послом. Не верујем да је Јавор послао оно саопштење“, истакао је Петрић.
Кормилар црно-белих дао је конкретан пример судијске протекције према Партизану.
„За старт Менига против Јавора који је био за жути картон сам питао судију зашто не да жути картон. Суди оно што видиш и немаш проблем што се тиче нас. Мени та помоћ не треба, ви се слажете да је оно жути картон, окренуо сам се и извинио што судија није дао мом играчу жути картон. Све док не дође до тога, Звезда и Партизан су проблем српског фудбала“, напоменуо је Гордан.
Што се тиче дуела са Нишлијама, има само једну жељу:
„Нека буде 1:0, само да се заврши без повреда јер у четвртак имамо утакмицу сезоне за клуб, играче и за мене“, поручио је Гордан Петрић.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2022
СПОРТ
Аларм у Србији због вести с Апенина – Душан мора на „принудни одмор“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала