Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Градоначелник Лепосавића: Нема Србина на Косову који ће пристати да му одузимају таблице и слободу

© Sputnik / Теодор АнастасијевићПлакати и графити у Северној Митровици уочи истека рока за пререгистрацију
Плакати и графити у Северној Митровици уочи истека рока за пререгистрацију - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2022
Пратите нас
Градоначелник општине Лепосавић Зоран Тодић поводом одлуке Владе Косова да не одлаже пререгистрацију возила на РКС таблице која истиче 31.октобра, већ да прво опомиње, а затим и кажњава Србе са 150 евра, каже за Курир да нико не сме да се заварава да је Аљбин Курти одложио или променио мере о таблицама.
„Његова намера остаје иста као и месецима уназад, да изазове кризе и тензије и једностраним мерама Србима онемогући основно људско право на слободу кретања, с крајњим циљем протеривања Срба и свега српског са Косова и Метохије. Па зашто гради нелегална утврђења и базе на северу покрајине, конкретно две у Лепосавићу“, каже Тодић за Косово онајн.
Тодић напомиње да такве базе служе за застрашивање српског народа.
„То нису никакви хуманитарни центри, него нелегалне базе које служе за застрашивање српског народа и то свакодневно и чине наочиглед међународне заједнице. Зато јасно поручујем да ћемо ми Срби на прве мере одмазде и некакве новчане казне, којима нам прети Приштина, да пружимо чврст и јасан народни одговор и демократски отпор, јер нема тог честитог Србина на северу Косова и Метохије који ће пристати да му ико одузима легалне и легитимне таблице и одузима слободу. У томе нисмо сами и имамо снажну подршку и разумевање наше државе Србије и председника Вучића“, закључио је Тодић.
Центар Приштине - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2022
СРБИЈА
Британски изасланик: Заједница српских општина није претња за Приштину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала