Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Култ мајке лажне државе: Утемељивач борбе да се разбије Србија има нове следбенике

© AP Photo / Amel EmricМедлин Олбрајт на Косову
Медлин Олбрајт на Косову - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2022
Пратите нас
Неке нације имају очеве, а такозвано Косово је очито изабрало да има мајку, мајку оснивача лажне државности - Медлин Олбрајт. Обожавање њеног култа које смо видели ових дана у Приштини не треба да нас чуди, сва непочинства ове жене по свету за Албанце не постоје, јер она је један од утемељивача њихове сепаратистичке борбе, разбијања Србије.
Овако Саговорници Спутњика коментаришу „Форум за жене мир и безбедност“ који је, уз одавање поште покојној Медлин Олбрајт одржан протеклог викенда у Приштини.
Олбрајтова је, према ранијим плановима, требало да буде главни говорник на овом скупу, као жена која је помогла борбу за косовску независност, али и она која је оснажила друге жене на ту борбу.
О томе је на Форуму говорила председница такозваног Косова Вјоса Османи, а на принципе политике Олбрајтове осврнуо се и државни секретар САД Ентони Блинкен, који је рекао да је НАТО на Косову урадио исправну ствар, али и бивши врховни командант НАТО за Европу Весли Кларк који очекује да Косово постане део ЕУ и НАТО.
© AFP 2023 / Nicholas KAMMХилари Клинтон и Медлин Олбрајт
Демократски председнички кандидати САД Хилари Клинтон (Л) говори са бившим државним секретаром Медлин Олбрајт - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
Хилари Клинтон и Медлин Олбрајт

Медлин за Албанце – утемељивачица “државе”

"Организовање овог скупа на иницијативу Америке само се надовезује на огроман позитивни имиџ који Олбрајтова већ има на такозваном Косову. Албанци је одавно славе као утемељивача своје лажне државе", каже за Спутњик историчар Драгомир Анђелковић и подсећа да је некадашњем државном секретару још за живота подигнут споменик у Приштини.
Његов колега Срђа Трифковић сматра да је Медлин Олбрајт, нажалост, много више од мајке косовске лажне државе, да постаје пророчица женског милитаризма који влада силом, насиљем и принудама, без било какавог моралног компаса.
"Тај милитаризам оличен је у њеној чувеној максими да је смрт пола милиона ирачке деце, као последица америчких санкција, била цена вредна плаћања. Тај култ који промовише одсуство моралног компаса у потрази за глобалном доминацијом пуног спектра има и своје наследнице, оне владају силом, насиљем и принудама, без било какавог моралног компаса", каже Трифковић.

Ко су следбенице култа Медлин Олбрајт

Он додаје да су све наследнице спроводиле, а неке и даље спроводе политику Олбрајтове у јужној спрској покрајини. Прва је Хилари Клинтон, која је била на челу Стејт дипертмента 10 година након што је Олбрајтова напустила ту функцију. Следећа Саманта Пауер, једна од главних заговорница мита о сребрничком геноциду, затим Викторија Нуланд, жена која је делила колачиће на Мајдану, која је у јануару ове године изјавила да ће Северни ток 2 нестати, уколико Русија нападне Украјину.
Трифковић додаје да је последња, али не и најмање важна следбеница култа Медлин Олбрајт тренутна министарка спољних послова Немачке Аналена Бербок, која истиче да је Хилари Клинтон њен узор.
„Она је заправо најратобрнији атлантистички утицајни глас унутар немачког кабинета. Све оне имају заједничку нит, користе силу, насиље и принуду, не као последњи, већ као први адут и прво средство. Али, користе и пол као априорно покриће и одбрану од било какве реплике, јер за припаднике овог постмодерног глобалистичког женског сестринства, било која критика упућена њима, одмах се проглашава као одраз сексизма и мизогоније“, каже Трифковић.
© AP Photo / Armin DurgutМинистарка спољних послова Немачке Аналена Бербок, узор јој је Хилари Клинтон
Министарка спољних послова Немачке Аналена Бербок - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2022
Министарка спољних послова Немачке Аналена Бербок, узор јој је Хилари Клинтон

Остављају пустош на свим меридијанима

Анђелковић додаје да, иако је реч о чињеницама, женама које су оличење америчке хегемонистичке политике, која за собом оставља пустош на свим меридијанима, они који уздижу Олбрајтову на ниво култа то не виде, јер им једноставно није важно.
"За Албанце је то све ирелевантно, они величају онога ко им је донео корист. Олбрајтова се у великој мери изборила за њих. Оно што је најважније, она је једна од инспиратора агресије на Србију. Олбрајтова је можда и већи инспиратор бомбардовања од самог Била Клинтона. Он се дуго колебао, чини се да је ипак посматрао ствари из шире перспективе, а она је упорно лобирала у прилог интервенције. Из угла косовских Албанаца, то је једино битно", каже Анђелковић.

“Женски принцип”

Скуп у Приштини величао је Медлин Олбрајт, али и главни феминистички приступ њеног култа, како каже Трифковић, па је историја такозваног Косова представљена и кроз такозвани женски принцип, као прича о Албанкама које су узеле оружје да "заштите своју земљу".
Иако је такозвано Косово похваљено, амерички званичници су истакли да је "неопходно да се устане против тирана и свих оних који користе силу да прекрајају границе других држава", та да на Косову "има још доста посла".
"Све што се дешавало у Приштини, очекивано је, укључујући и изјаве говорника које су готово исте од када су се одлучили на агресију на Србију. Ту нема искорака, било би необично да нису дали такве изјаве, давали су их све време, као што и Албанци славе Медлин Олбрајт. Овде се ради о континуитету сепаратистичке политике и подршкци коју имају од Америке", каже Анђелковић.
Форум, познатији као WPS (Women, peace, security), по први први је одржан на такозваном Косову, које се на Самиту за демократију, одржаном у Сједињеним Америчким Државама прошле године, обавезало да ће га организовати у Приштини.
Амерички државни секретар Ентони Блинкен - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2022
СРБИЈА
Блинкен у Приштини против „прекрајања граница“, а све у част Олбрајтове која је прекрајала Србију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала