- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чиста фудбалска егзотика – прешли пола света због куп утакмица

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2022
Пратите нас
Да нема чувеног Купа Француске који игра рекордни број тимова, вероватно да никада не бисмо сазнали за необичне случајеве и гостовања која имају поједини клубови. Неки пређу и пола света да би досањали сан да заиграју против ПСЖ-а, Лиона или Марсеља, а тако је било и овог викенда.
У Француској је била на програму седма рунда националног Купа, а играју је махом клубови из четвртог ранга и ниже. Права егзотика међу њима су две екипе - Хиенгене из Нове Каледоније и АС Вену, са Тахитија, из Француске Полинезије.
Хиенгене је у суботу одиграо меч са Сент Квентином, клубом из месташцета на граници са Швајцарском, а да би меч био одржан било је потребно да превале чак 32.000 километара дугачак пут - преко пола света.
Међутим, да ли због релације или цене, морали су буквално на другу страну па су у Француску долетели преко Јапана, а пут је трајао готово 27 сати у једном смеру. Дакле, 54 сата лета преко пола света да бисте испали из купа после пораза од 2:1.
И други егзотични учесник купа, АС Вену, морао је да се помири са елиминацијом и то после убедљивог пораза на свом терену од 3:0. Њих је елиминсао француски четвртолигаш АСМ Белфор, који је стигао без шесторице стандардних фудбалера.
Меч је, занимљиво, одигран у недељу у 06.00 часова ујутру по нашем времену, а играчи Белфора су на Тахити стигли неколико дана раније како би се прилагодили локалним условима, а мало и уживали у рајским призорима.
У сваком случају, и њих, као и играче из Нове Каледоније чека напоран повратак кући, али и лепа успомена са егзотичног гостовања. Права магија куп такмичења.
Српски фудбалер Филип Младеновић - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2022
СПОРТ
Филип је гол машина! Пољска слави моћног Србина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала