- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Стотине авиона изводи лажне нападе: САД и Јужна Кореја започеле војне вежбе, Пјонгјанг негодује

© AP Photo / Ahn Young-joonАмерички тенкови М1А2 прелазе реку Нам Хан на јужнокорејској војној баржи током заједничких војних вежби Јужне Кореје и САД у Јеончену
Амерички тенкови М1А2 прелазе реку Нам Хан на јужнокорејској војној баржи током заједничких војних вежби Јужне Кореје и САД у Јеончену - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе и Јужна Кореја започеле су данас једну од највећих заједничких војних ваздухопловних вежби, са стотинама борбених авиона који ће изводити лажне нападе 24 сата дневно већи део недеље.
Операција под називом "Vigilant Storm" трајаће до петка и укључиће око 240 ратних авиона који ће извршити око 1.600 прелета, навеле су америчке ваздухопловне снаге у прошлонедељном саопштењу, пренео је Ројтерс.
Додаје се да је тај број мисија највећи икада за овај годишњи догађај.
Пјонгјанг је осудио заједничке вежбе као пробу за инвазију и доказ непријатељске политике између Вашингтона и Сеула.
У знак протеста против недавних вежби, Северна Кореја је лансирала ракете, извела вежбе из ваздуха и испалила ракете у море.
Савезници кажу да је таква обука потребна за супротстављање потенцијалним претњама из Северне Кореје, која је ове године извела рекордан број лансирања ракета и припремила се за наставак нуклеарних тестирања по први пут од 2017. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала