- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

У Русији завршена делимична мобилизација

© Sputnik / Павел ЛисицынМобилисани држављани Русије на припремама у Свердловској области
Мобилисани држављани Русије на припремама у Свердловској области - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2022
Пратите нас
Министарство одбране Русије саопштило је да су обустављене све активности у оквиру делимичне мобилизације везане за регрутацију грађана у резервни састав.
„По наређењу министра одбране Русије, генерала армије Сергеја Шојгуа, Генералштаб Оружаних снага Русије послао је наредбе командантима војних округа и команданту Северне флоте да до 1. новембра ове године рапортирају о завршетку мера делимичне мобилизације“, наводи се у саопштењу Министарства.
Како се додаје, у складу са овим наређењима прекинуте су све активности војних комесаријата, заједно са органима извршне власти конститутивних субјеката Руске Федерације, везане за позивом на војну службу грађанима који се налазе у резервном саставу.
Припрема и уручивање позива се заустављају, додаје се у саопштењу.
У петак је министар одбране Русије Сергеј Шојгу, након састанка са председником Владимиром Путином, изјавио да су активности везане за делимичну мобилизацију у Русији завршене.
Председник Русије Владимир Путин објавио је 21. септембра делимичну мобилизацију. Према речима министра одбране Русије Сергеја Шојгуа, мобилизација је потребна за контролу контакт-линије дуге хиљаду километара и ослобођених територија у Украјини.
Председник Русије Владимир Путин током посете полигону Западног војног округа у Рјазанској области - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
РУСИЈА
Путин проверио обуку мобилисаних /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала