- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Илон Маск именовао новог генералног директора Твитера - себе

CC BY 2.0 / Flickr/Daniel Oberhaus / Илон Маск
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
Пратите нас
Најбогатији човек света Илон Маск, оснивач компанија „Спејс икс“ и „Тесла“, који је недавно купио Твитер, поставио је себе за новог генералног директора те друштвене мреже пошто је распустио борд директора и најавио нове промене.
Маск је, пошто је прошле недеље преузео контролу над Твитером, отпустио највише руководиоце компаније, међу којима су извршни директор Параг Агравал, шефа финансија Нед Сегал и шеф правних послова и политике Вијаиа Гадеа (која је важила за главну „цензорку“ и угасила је налог бившег америчког председника Доналда Трампа), председник борда директора Брет Тејлор, извршни председник Омид Кордестани...
Он је привремено распустио и управни одбор Твитера и именовао себе за јединог члана одбора, наведено је у поднеску америчкој Комисији за хартије од вредности, пишу амерички медији.
Поред Твитера, Маск је генерални директор и у својим компанијама „Тесла“ и „Спејс икс“, а сматра се и да де факто води и своју компанију „Неуралинк“, иако у њој нема извршну функцију. Такође, на челу је Маск фондације која се бави подржавањем науке и обновљивих извора енергије.
„Вашингтон пост“, позивајући се на изворе блиске Маску, објавио је да његов тим планира отпуштању око 25 одсто радника у првом кругу реструктуирања.
Дугогодишњи Масков правни заступник, познати адвокат Алекс Спиро, водио је разговоре о отпуштању радника, наводи амерички лист.
Маск је одмах по преузимању Твитера, ког је купио за 44 милијарде долара, у опису свог профила на тој друштвеној мрежи додао назив „Главни твитераш“ (chief twitt).
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2022
СВЕТ
Може ли Илон Маск потпуно да ослободи Твитер
Илон Маск наступа преко видео-везе на конференцији Ново знање у Москви - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
СВЕТ
„Желим да помогнем човечанству“: Маск објаснио зашто је купио Твитер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала