- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Прштало у Пазови: Вербални сукоб Зечевића и директора Звезде обележио Скупштину ФСС

© Sputnik / YouTube/Sputnjik Srbija / print screenЖарко Зечевић
Жарко Зечевић - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
Пратите нас
У Кући фудбала у Старој Пазови одржана је Скупштина Фудбалског савеза Србије, а Ненад Бјековић је и званично повукао кандидатуру за председника. Скупштину је обележио вербални сукоб Жарка Зечевића, легенде Партизана и потпредседника Олимпијског комитета и оперативног директора Црвене звезде Марка Петровића.
За разлику од понедељка када није било довољно делегата за кворум, у уторак од 14 часова присутно у Кући фудбала била су 72 од 85 делегата, па је било јасно да ће скупштина бити одржана.
Ипак, главна тема није било гласање за председника јер је Ненад Бјековић опозвао кандидатуру, што је изазвало потребу код његовог вишедеценијског пријатеља и сарадника из Партизана Жарка Зечевића да се обрати присутнима у Пазови.
„Да вам дам неке напомене за ово што се дешавало у претходна два дана. Антагонизам између Звезде и Партизана доводи до овога што смо имали у претходна два дана. Он штети српском фудбалу. Ја бих само хтео да напоменем неколико ствари. Прво од 1985. године Томаш Томашевић, Немања Станковић, Миљан Миљанић, Небојша Лековић, Пикси Стојковић, Звездан Терзишћ, Славиша Кокеза сви председници ФСС су били из Црвене звезде. Толе Караџић је једини председник којег је дао Партизан. Генерални секретари од тог времена, после покојног Пејовића, био је Јецковић, Булатовић, Зоран Дамјановић, Лаковић, Шурбатовић, сви из Црвене звезде. У том периоду, сви председници који су били изабрани, ФК Партизан није имао ништа против тих кандидата. Допринео је, или чак поставио Миљана Миљанића и Звездана Терзића за председника ФС Србије. О чему се овде ради, који су то интереси, сујете па нам не ваља Бјековић? Имамо репрезентацију која се квалификовала на Мундијал, која је имала асполутни мир. Пикси је успео да са својим играчима направи резултат вредан изузетне пажње. Имамо шансу да се квалификујемо на Европско првенство. Сами себи правимо ујдурму. Жао ми је што човек није ту, а ради се о Звездану Терзићу који ме је прозвао јавно и који је рекао да не могу никако Толе, Бјека и Зека да буду кандидати за председника. Боље да је рекао да нико из Партизана не може да буде председник ФС Србије. Звездан Терзић који је рекао да Бјека не може јер је црно-бело обојен. У овој земљи постоји само црвено или црно бела боја. Реално, 95 одсто фудбалске јавности је тако опредељено. Па какав онда треба да буде следећи председник? Плави, жути, зелени, наранџасти? Само то да вам поставим као питање. А онда и да одговорим Звездану Терзићу. Када је требало, није излазио из моје и Ненадове канцеларије, док није промовисан за кандидата. И сада тај исти човек има образа и снаге да се у јавности обраћа према нама који смо мање-више нешто урадили у спорту. Од свега што ми је највише криво што ми ми прозивамо и оспоравамо Ненада Бјековића. Човек који је проглашен за најбољег играча Нице у задњем веку. Човек без мрље. Човек репрезентативац, био изузетно поштован. Никада га нико није одбио када је фудбал у питању. Али сада се руководимо сујетама и приватним интересима“, рекао је Жарко Зечевић, делегат скупштине и потпредседник Олимпијског комитета Србије.
Након што је добио аплауз присутних делегата у Пазови, за реплику се јавио оперативни директор Црвене звезде Марко Петровић, који је стао у заштиту генералног директора црно-велих Звездана Терзића.
"Срам вас било Зечевићу. Изнели сте гомилу неистина. Господин Звездан Терзић изабран је за председника ФСС као делегат ОФК Београда. Обишао је Србију, а кандидат Партизана Ненад Бјековић није нашао за сходно ни да се обрати Црвеној звезди. Да нас позове, да нас пита да попијемо кафу. Да нешто каже. То је начин на који се гради солидарност и јединство у српском фудбалу. Оно што Црвена звезда жели, то је једног кандидата. Желимо да он направи национално јединство. Кандидат не треба да буде обојен нити црвено, нити црно-белом бојом као што је то господин Бјековић. Ово је срамотно како сте се ви данас обратили и како сте извргли историјске чињенице“, рекао је Петровић, али је том приликом аплауз присутних изостао.
На дневном реду који је имао 11. тачака, после осме је Скупштина ФСС закључена, а избор новог председника ће бити пролонгиран за наредну годину, вероватно крајем маја.
Ненад Бјековић - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
СПОРТ
Бјековић повукао кандидатуру за председника ФСС
 Ненад Бјековић - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
СПОРТ
„Фудбалски циркус“ из Пазове: Многи се питају – прети ли Србији и избацивањe сa Мундијала?
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2022
СПОРТ
УЕФА и ФИФА сагласни: Биће последица за Србију!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала