- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

УЕФА поздравља одлуку Бјековића

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Уђи у базу фотографијаУЕФА лого
УЕФА лого - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
Пратите нас
Представник Европске фудбалске уније (УЕФА) Лука Никола поздравио је одлуку Ненада Бјековића да повуче кандидатуру за председника Фудбалског савеза Србије.
Ненад Бјековић, који је актуелни потпредседник ФСС, повукао је кандидатуру на данашњој седници Скупштине Савеза. Седница је одржана у Старој Пазови, након што је јуче због недостатка кворума одложена.
„Добре вести су да данас имамо кворум и да је Скупштина одржана, у складу са новим Статутом, који предвиђа избор председника и избор Извршног одбора. Скрећем пажњу на одлуку Бјековића да повуче своју кандидатуру. Морам да искажем поштовање због начина на који је то урађено. Нови избори ће бити одржани у складу са правилима и роковима у складу са Статутом ФСС. Захваљујући реформама сада ФСС има јак правни темељ за стабилност на сваком нивоу. Генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић и његов тим раде сјајан посао. Најважније је да се сачува фокус пред Мундијал у Катару и пружи подршка тиму селектора Србије Драгана Стојковића Пиксија“, рекао је Никола.
Он је најавио да ће УЕФА пружити подршку ФСС-у да се по завршетку Мундијала одрже избора за председника Савеза.
Жарко Зечевић - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
СПОРТ
Прштало у Пазови: Вербални сукоб Зечевића и директора Звезде обележио Скупштину ФСС
„Као што сам већ рекао, Србија ће на Мундијалу бити озбиљан ривал мојој Швајцарској. Сада је као на СП 2018. иста група, а жеља ми је да Србија и ми прођемо у нокаут фазу. За крај све најбоље желим Пиксију и његовом тиму и да пруже овој земљи незаборавне тренутке“, навео је Никола.
Нова Изборна скупштина ФСС требало би да буде одржана почетком наредне године.
„Заједно смо са УЕФА и ФСС радили на Статуту. Честитам вам на пласману на СП у Катар, величанственом игром и без пораза сте прошли у групи против Португала, али и мог Азербејџана. Желим вам успех на Мундијалу... Такође, испред ФИФА честитам вам на напретку женске селекције. Желим да вам кажем да је неопходно да имате стабилност и да се у наредне три недеље придржавате Статута, а ми ћемо наставити да вас подржавамо“, истакао је Ерхан Мамедов, који је испред Међународне фудбалске федерације (ФИФА) присуствовао седници Скупштине ФСС у Старој Пазови.
Недавно је о ситуацији у ФСС у емисији Миљанов корнер говорио бивши репрезентативац Раде Богдановић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала