- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрват се „коцкао“ – хтео је све, а добио ништа /фото/

© AP Photo / Martin MeissnerИгор Тудор
Игор Тудор  - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
Пратите нас
Фудбалери Олимпик Марсеја испали су из Лиге шампиона у невероватно узбудљивом расплету у Групи Д, где су све четири екипе имале шансу до последњег судијског звиждука да прођу у осмину финала. Хрват на клупи француског гиганта Игор Тудор морао је да се коцка - хтео је све, а добио ништа.
Наиме, Марсеј је водио на полувремену против Тотенхема у 6. колу групне фазе елитног такмичења голом Мбембе у зауставном времену првог полувремена.
Ипак, штопер лондонске екипе Клемен Ленгле је изједначио резултат 54. минуту. С обзиром на то да је у другом мечу поменуте Групе Д Ајнтрахт из Франкфурта преокренуо у Лисабону против Спортинга до 72. минута - 1:2 (1:0), био је то знак Французи морају да крену у јуриш.
И то не само јуриш по нокаут фазу Лиге шампиона, већ и потенцијално треће место које их сели у Лигу Европе. Нападали су Алексис Санчез, Гендузи, Арит и остали изабраници хрватског стручњака Игора Тудора, покушавајући да дођу до вођства против „певаца“.
Колосалну прилику у самом финишу утакмице промашио је репрезентативац Босне и Херцеговине и бивши дефанзивац Арсенала и Шалкеа 04 - Сеад Колашинац. Експлодирао је од узбуђења Велодром у том 87. минуту, када је Колашинац са два-три метра главом шутирао поред стативе Љорисовог гола. Тежак и невероватан промашај у још невероватнијем расплету Групе Д.
Да је та лопта завршила у мрежи Олимик Марсеј би играо Лигу Европе, овако је завршио европску причу већ у новембру месецу.
И као што то обично у фудбалу бива, када не искористите прилике казна стигне врло брзо. Тако гласи неписано правило, које се и овога пута испоставило као апсолутно тачно. Пјер Хејбјерг је погодио у 95. минуту на асистенцију Харија Кејна, што је био крај свих нада Француза да ће о(п)стати у Европи.
Из Групе Д Тотенхем и Ајнтрахт Франкфурт прошли су међу најбољих 16 тимова Старог континента, док ће Спортинг у Лигу Европе, а Марсеј остаје код куће.
Standings provided by Sofascore
Дијего Симеоне - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
СПОРТ
Најплаћенији тренер света остао без Европе!
Јован Мијатовић - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
СПОРТ
Звездин бисер је трагичар – Мијатовић промашио пенал за Европу!
Катар - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
Катар 2022
Снимак који ће обележити Светско првенство
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала