- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Оливер Стоун: Америка у слепој улици – нема излаз

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаАмерички редитељ Оливер Стоун
Амерички редитељ Оливер Стоун - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
Пратите нас
Прослављени амерички режисер Оливер Стоун, аутор Оскаром награђених филмова „Вод“ и „Вол стрит“ оценио је да се Сједињене Америчке Државе налазе у слепој улици из које нема излаза.
Аутор контроверзног филма ЈФК написао је на Фејсбуку* да није видео „тврдоглаву страну“ америчког председника Џозефа Бајдена на изборима 2020. и поставио питање да ли он заиста верује да САД и даље могу да доминирају униполарним светом, постајући непријатељи са Русијом и Кином?
Пост Оливера Стоуна преносимо у целини.
"Већ више од годину дана радим са косценаристом на новом сценарију, за који се надам да ће се следеће године претворити у дугометражни филм. Дистрибуција „Нуклеарне“ још увек није извесна.
У међувремену, могу само да кажем да ми је било веома нелагодно због ове светске ситуације. Нисам видео ову тврдоглаву страну Џоа Бајдена на изборима 2020. Погрешио сам, као што су ми многи од вас замерили. Мислио сам да је зрелији и да је превазишао ово размишљање. Али он очигледно угрожава цео поредак ствари. Застрашујуће је да су неоконзервативци попут Викторије Нуланд и Џејка Саливана и истраживачког центра "Нова америчка безбедност" толико заокупили његов ум.
Како је кул шаховски потез био кад је гурнуо Русе у овакав ћошак. Да ли је Џо икада размишљао о последицама? Да ли он заиста верује да САД и даље могу да доминирају униполарним светом, постајући непријатељи са Русијом и Кином?
Али и Трамп, у свом обожавању „Америке на првом месту“ и својој жеђи за моћи и насиљем, не пружа ми алтернативу. Као и 2016. када сам гласао за Џил Стајн, не видим шта да бирам у политичком смислу у овој средини у којој су медији јако цензурисани и криминално занемарују тачку гледишта друге стране.
Моја земља је у слепој улици. Нема излаза. Тако нам је потребан ЈФК (Џон Кенеди) више него икад. Али где је он/она?
Депресиван сам".
*Активности „Мета“ (друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањене су у Русији као екстремистичке
Оливер Стоун - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
СВЕТ
Амерички режисер Оливер Стоун подржао Русију, осврнуо се и на хистерију западних медија
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2021
РУСИЈА
Оливер Стоун: Да није Путина, Русија би била вазал Америке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала