- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

За инфаркт и историју! Бенфика због необичног правила „скинула“ прво место Пари Сен Жермену

© AP Photo / Ariel SchalitБенфика - Макаби Хаифа
Бенфика - Макаби Хаифа - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
Пратите нас
Незапамћено! Бенфика је победила Макаби из Хаифе са 6:1 и скинула Пари Сен Жермену у последњем колу прво место у групи и повлашћени статус на жребу за осмину финала, иако су били изједначени у свим елементима.
После шест кола, Французи и Португалци су изједначени у свим сегментима, имају по 14 бодова уз гол-разлику 16:7 и међусобни скор (два пута по 1:1), па је пресудило необично правило - број голова датих у гостима.
Ту је Бенфика надмашила скупоцене Парижане захваљујући вечерашњој голгетерској експлозији и направила историјски резултат. Бенфика је дала укупно девет голова у гостима, док су Свеци са Месијем, Нејмаром и Ембапеом, имали само шест па ће у понедељак на жребу бити међу неповлашћенима.
Пари Сен Жермен је лако стигао до победе у Торину (2:1). Прво је Ембапе довео госте у вођство сјајним голом у 13. минуту, да би Бонући поравнао пред крај полувремена.
Kако је Парижанима била неоходна победа како би били први у групи, запели су у другом полувремену и дошли су до гола 20 минута пре краја голом Мендеша.
Бенфика је за то време доминантно одиграла меч у Хаифи где је савладала Макаби са 6:1. Израелцима је меч био значајан јер су могли до Лиге Европе, али екипа Роџера Шмита није имала милости јер су јурили прво место.
На крају је Јувентус (Филип Костић одиграо цео меч) прошао у Лигу Европе као трећепласирани из ове групе.
Standings provided by Sofascore
У преосталим групама све је било познато уочи последњег кола, па су се утакмице играле само за престиж. У групи Г, Манчестер сити је потврдио прво место победом над Севиљом после проекрета од 3:1.
Гости су повели голом Рафе Мира у 31. минуту. Изједначио је малди резервиста Рико Луис у 52, а сва три бода Грађанима донели су Хулијан Алварез у 73. и Ријад Марез у 83. минуту.
У истој групи Копенхаген и Борусија из Дортмунда су поделили бодове (1:1). Торган Азар је донео вођство Милионерима у 23. минуту, а изједначио је Харладсон у 41.
На крају, Сити и Борусија иду у осмину финала Лиге шампиона, Севиља у Лигу Европе, а Копенхаген завршава такмичење.
Standings provided by Sofascore
У Групи Е, Челси и Милан су победама на свом терену потврдили пласман у осмину финала. Плавци су на Стамфорду после преокрета победили Динамо из Загреба са 2:1.
Бруно Петковић је изненађујуће довео госте у вођство у седмом минуту, док су Стерлинг у 18. и Денис Закарија у 30. донели преокрет и тријумф енглеском представнику.
Милан је на Сан Сиру био убедљив против Салцбурга 4:0, а стрелци су били Жиру у 14. и 57, Раде Крунић у 55, и Месијас у 90. минуту.
После свега, Челси и Милан настављају такмичење у Лиги шампиона на пролеће, Салцбург у Лиги Европе, а Загрепчани завршавају европску одисеју.
Standings provided by Sofascore
Жреб за осмину финала Лиге шампиона на програму је у понедеаљак тачно у подне.
Реал Мадрид - Селтик, Феде Валверде - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
СПОРТ
Реал „петардом“ оверио прво место испред Немаца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала