- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Велика Британија проширила санкције на увоз руског злата

© Sputnik / Павел Лисицын / Уђи у базу фотографијаЗлато је симбол моћи...
Злато је симбол моћи... - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
Пратите нас
У оквиру санкција, које је проширила Велика Британија на увоз руског злата, забрањују се испоруке злата прерађеног у трећим земљама, оног које садржи злато из Русије, као и увоз златног накита, наводи се у документу који је објављен на сајту британске Владе.
Изузетак ће бити накит који се увози и извози за личну употребу.
Осим тога, Велика Британија проширује забрану увоза робе из Русије која доноси приход. На списку се налазе: пића, алкохолна пића, међу којима је и водка, сирће, као и сточна храна. Забрана ће се односити на пружање сродне техничке помоћи, финансијских услуга и средстава, као и на брокерске услуге, наводи се у документу.
Велика Британија је увела забрану на извоз, испоруку и пружање додатне робе са листе производа од којих су зависне земље Г7, у или за употребу у Русији. Забрана се односи и на увоз технологије за прераду нафте, производних инструмената, као и на пружање техничке помоћи, финансијских услуга и средстава, као и брокерских услуга.

Британска Влада је 21. јула објавила да је Велика Британија увела санкције на увоз злата из Русије, а увешће и забрану увоза угља и нафте.
Антируске санкције ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
РУСИЈА
ЕУ забранила увоз руског злата; ублажене санкције против руског авио-сектора
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала