Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучевић: Не лете наши мигови због дронова, али оборићемо сваки изнад територије централне Србије

© Sputnik / Лола ЂорђевићМодернизовани "мигови 29"
Модернизовани мигови 29 - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
Пратите нас
Министар одбране Милош Вучевић казао је данас да српски „мигови 29“ који су јуче подигнути нису патролирали због дронова, већ су вршили редовну контролу неба.
„Да бисмо разбили нејасноћу, наши ловци, мигови-29 нису патролирали због дронова, имамо друге процедуре како се поступа у тим ситуацијама - вршили су редовно полицијско патролирање, контролу нашег неба, Војска може и са авионским митраљезима, хеликоптерима, топовима, и другим средствима да одгови на ове изазове“, додаје министар одбране.
Гостујући на РТС-у, министар није желео да открије чији су то били дронови, али је навео да долазе са територије Косова и Метохије.
„Уочено је више летелица, било је различитих кретања, неке су улазиле у централну Србију, неке су се кретале административном линијом, није био у питању један налет и долазиле су из најмање два правца“, прецизирао је министар.
Он је истакао и да из Приштине долази много нетачних наслова, да се Војска Србије концентрише на административној линији, да улази у Копнену зону безбедности супротно одредбама споразума.
„Вероватно да неко путем шпијунаже беспилотним летелицама жели да дође до података. Уколико уочимо још неки дрон, биће елиминисан или под нашом контролом“, закључио је он.
Подсетимо, јуче су медији пренели да су на подручју изнад Мердара и у околини Рашке уочени непознати дронови који су осматрали касарне и положаје Војске Србије. Због тога је председник Србије и врховни командант оружаних снага Александар Вучић издао званичну наредбу да све непријатељске беспилотне летелице на територији централне Србије буду моментално уништене.
Претходно је издата наредба Војсци Србије да буде у приправности због ситуације на Косову, односно да подигне степен борбене готовости на онај ниво да може да одговори на сваки задатак.
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
СРБИЈА
Ана Брнабић о дроновима који су снимали касарне српске војске: Срушићемо сваку такву летелицу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала