- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Запорошка нуклеарна електрана прелази под надлежност „Росенергоатома“

© Sputnik / Константин МихальчевскийЗапорошка нуклеарна електрана у Енергодару
Запорошка нуклеарна електрана у Енергодару - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
Пратите нас
У Енергодару је покренут процес преласка Запорошке нуклеарне електране под надлежност руске енергетске компаније, оператора руских нуклеарних електрана „Росенергоатом“, изјавио је шеф градске администрације Александар Волга за портал „Украина.ру“.

„Након доласка управне организације из Русије, започет је рад на интеграцији станице и особља под надлежност 'Концерна Росенергоатом'“, рекао је он.

По његовим речима, људи који су остали да раде у Запорошкој нуклеарној електрани и становници Енергодара изабрали су Русију као земљу у којој желе да живе и раде. Волга је нагласио да је Запорошка нуклеарка сада саставни део Русије – плате запосленима исплаћује Русија, руске банке уводе платне пројекте, а реализују се и друштвени пројекти како на територији града, тако и електране преко „Росатома“.
Председник Русије Владимир Путин наложио је 5. октобра да се Запорошка нуклеарка стави под контролу Русије и да се предузму мере у циљу стварања савезног државног унитарног предузећа „Запорошка нуклеарна електрана“ у циљу осигуравања безбедности објеката употребе атомске енергије Запорошке нуклеарне електране.
Запорошка нуклеарна електрана - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
Специјална операција у Украјини
Директор ИАЕА: Запањен сам колико Путин зна о Запорошкој нуклеарки
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала