- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звездин „руски рулет“ у Монте Карлу

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Пешић
Александар Пешић - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
Пратите нас
Читава сезона Црвене звезде на евросцени стаће у 90 минута меча са Монаком у Монте Карлу. А тамо где је највећи казино у Европи, баш тамо ће Звезда од 18 часова и 45 минута (РТС, Арена 1 премијум), морати да заигра „руски рулет“! Коцкање на све или ништа, јер само победа доноси пласман у нокаут фазу.
Мада, у случају да Трабзон слави против Ференцвароша, који је већ обезбедио прво место у Групи Х, онда би црвено-бели морали већом разликом да славе него Турци против Мађара.
Зато, петоструки узастопни шампион Србије нема простора за калкулације. Сви у напад, на победу, јер било који други резултат избацује Звезду из трке за пролаз, а у случају неуспеха изостала би и селидба у Лигу конференције.
Свестан је Милош Милојевић стратег клуба с Маракане да неће бити лако напасти и однети сав плен са стадиона „Луј Други“ у Монте Карлу, јер је Монако има шестоструко скупљи тим, али је исто тако јасно да су чуда могућа и да их је Звезда већ чинила у прошлости.
„Увек приступамо утакмици као и свакој другој. Понекад доста зависи од снаге противника. Мотивисаност, спремност и фокус ће бити пресудни. У многим стварима били смо прави у првој утакмици. Морамо да будемо за нијансу храбрији и офанзивнији“, рекао је стратег црвено-белих.
А Звезда је пала пред Монаком у једном изједначеном мечу на Маракани, када је Срнић био неопрезан и једну бенигну ситуацију је претворио у казнени ударац за Французе који је реализовао Брил Емболо (1:0). Тај бод би сада и те како значио, али нема кукања за просутим млеком...
Милојевић зна где се добија битка – на средини терена.
© Фото: ФК Црвена звездаМилош Милојевић
Милош Милојевић - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
Милош Милојевић
„Очекујем препознатљив Монако. Морамо да затворимо централни део терена, трчањем долазе до гола. Очекујем тако нешто од трија у нападу, ко год буде играо. Наш квалитет је кад играмо као колектив, па неки појединац увек искочи. Катаи, Пешић, Иванић, мислим да је време да проради. Дефанзивци Монака су физички јако добри, понекад превише верују у то, па киксну. У односу на прву утакмицу смо нападачки у бољој форми“, храбри се Милојевић.
Оно што не иде у прилог Звезди јесте традиција и ужасан скор са француским клубовима, као и чињеница да црвено-бели никада нису славили против француских тимова у гостима. Али, традиција служи да би се прекидала, рушила...
„Нисам неко ко јури рекорд и немам тај его борбе са прошлошћу. Највише волим финала и ово је као неко финале. Свака утакмица је иста и увек је морање. Тражи од играча да се опусте и не размишљају о резултату. Некада можете да преварите фудбал“, истакао је Милојевић.
Узда се Звезда и у поштење Мађара које с клупе води Рус Станислав Черчешов. Наиме, Ференцварош је већ прошао, па не мора да запне против Трабзона у Истанбулу, а Турке имају императив победе и водиће рачуна о гол-разлици, баш као и Звезда.
Standings provided by Sofascore
„Очекује фер утакмицу. Трабзон је према мом мишљењу квалитетнији јер Ференцварош игра реактиван фудбал, контра, полуконтра. Први су у групи и можемо само да им честитамо“, рекао је Милојевић.
А када је стартних 11 у мечу одлуке за Звезду, очекује се да ће Милојевић извести сличан састав у односу на онај против Трабзона прошлог четвртка у Београду (2:1). Хендикеп за екипу ће бити суспензија стуба одбране Александра Драговића, али кога нема, без њега се мора и може.
Капитен Милан Борјан биће међу стативама, испред њега ће последњу линију предводити Марко Гобељић на позицији десног бека, унутра ће бити Немања Милуновић и Страхиња Ераковић, а лево Милан Родић.
Са два задња везна би требало Звезда да заигра „руски рулет“ у Монте Карлу. Гелор Канга има зацементирано место, док се очекује да ће Славољуб Срнић трагичар првог меча са Монаком, добити предност у односу на Кингса Кангву који се опоравио од повреде, али није 100 одсто спреман. Десно ће бити Осман Букари, лево Стефан Митровић, док је највећа дилема да ли ће Александар Катаи или Мирко Иванић бити задужени за организацију игре. У случају да Милојевић изведе ултра-офанзивну формацију и пусти их обојицу од првог судијског звиждука, онда ће један од „два осигурача“ морати да испадне из комбинације (Срнић по свој прилици).
Када је шпиц напада у питању, ту нема дилеме јер је Александар Пешић у фантастичној форми, што потврђују бројни голови за победе у претходним колима, како у Лиги Европе, тако и у Суперлиги.
Звезда је мотивисана, утегнута, спремна, само је велико питање шта је Монако спремио и како ће тим који је у влаништву пребогатог Руса Дмитрија Риболовљева, иначе и власника казина у Монте Карлу, изгледати на велелепном стадиону „Луј Други“.
Лига шампиона - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
СПОРТ
Колапс Шпанаца и сурова Бенфика – познат датум жреба за осмину финала ЛШ
Иван Ћурковић - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
СПОРТ
Ћурковић за Спутњик: Пикси влада ситуацијом, стојим иза свега што је рекао Зечевић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала