- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ћурковић за Спутњик: Пикси влада ситуацијом, стојим иза свега што је рекао Зечевић

© Фото : YT/Danas Conference CenterИван Ћурковић
Иван Ћурковић - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
Пратите нас
Скупштина Фудбалског савеза Србије на крају је ипак одржана из другог покушаја, али се једини кандидат Ненад Бјековић повукао због лоше атмосфере креиране у јавности. Притисци Црвене звезде да партизановац не заседне у најубоднију фотељу српског фудбала уродили су плодом.
Спутњик је тим поводом позвао Ивана Ћурковића, некадашњег председника Олимпијског комитета Србије, почасног председника ФК Партизан и бившег потпредседника ФСС, који је изјавио да је Ненад Бјековић направио прави потез, јер је свега неколико сати пред скупштину повукао кандидатуру.
„Ја мислим да је Бјековић направио најбољи потез у овом тренутку. Јер мислим, ти напади на њега и атмосфера која се направила око тог избора не може да служи за углед фудбалу ове наше земље. Ненад је направио потез који је био најцелисходнији у овом тренутку. Потпуно га подржавам, мислим да када су избори на тако високу и важну функцију и пред тако важно такмичење као што је Светско првенство, онда ту не треба да се остављају трагови који могу само да буду негативни за наш фудбал“.
ФИФА и УЕФА су запретиле да ће бити последица уколико скупштина после првобитног отказивања не буде одржана у року од 24 часа, али како се то догодило, јасно је да ФСС неће сносити санкције.
Када је реч о атмосфери у националном тиму пред одлазак на Мундијал, где ће Орлови летети без председника у Катар, Ћурковић сматра да се то неће одразити на Пиксија и његове изабранике.
„Увек може да се осети на неки начин, знате... Наравно, нисмо ми нација фудбалска таква да претендујемо да освојимо једно од прва три места на Светском првенству. Ако се деси кикс било какав може да се протумачи, па ево па то је због ситуације у Савезу, што није тачно. Они играју у иностранству, немају много додирних тачака, а човек који их окупља, који их тренира и који их води Пикси Стојковић он је човек који влада ситуацијом и са том екипом. Ја га потпуно подржавам и он је показао да зна много више него многи. Мислим да ће он знати да изведе и да поведе репрезентацију на најбољи начин и да ова ситуација садашња, мало конфузна и непримерена, неће да се одрази на тим за Светско првенство“.
На Скупштини ФСС је Жарко Зечевић, легендарни функционер Партизана и актуелни потпредседник Олимпијског комитета Србије осетио потребу да одбрани Бјековића од напада Звезде, поручивши да су практично сви претходни председници ФСС били звездаши.
► Недавно је у емисији Миљанов корнер о разлозима навијача Звезде за одбијање Ненада Бјековића говорио новинар Иван Тешановић.
Жарко Зечевић - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
СПОРТ
Прштало у Пазови: Вербални сукоб Зечевића и директора Звезде обележио Скупштину ФСС
Уследила је реплика оперативног директора Звезде Марка Петровића да први човек српског фудбала не би требало да буде навијачки „обојен“.
Ћурковић истиче да у Србији то једноставно није могуће.
„Тако нешто не постоји! Можемо га довести из иностранства једино, па ставити некога ко није контаминиран овом нашом ситуацијом фудбалском. Међутим, шалим се наравно. У праву је Зечевић, добро познаје ситуацију у нашем фудбалу и уопште спорту, оно што он каже ја иза тога стојим. Он је човек који има велико искуство“, закључио је Ћурковић.
Ненад Бјековић - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
СПОРТ
Огласио се Бјековић: Одустао сам јер Србији треба јединство
Ненад Бјековић - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
СПОРТ
Бјековић повукао кандидатуру за председника ФСС
Катар - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
Катар 2022
Снимак који ће обележити Светско првенство
Недавно је о ситуацији у ФСС у емисији Миљанов корнер говорио бивши репрезентативац Раде Богдановић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала