- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ердоган: Шолц је променио свој став према Путину

© Sputnik / Лола ЂорђевићРеџеп Тајип Ердоган
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
Пратите нас
Немачки канцелар Олаф Шолц променио је свој став према Русији, рекао је турски председник Реџеп Тајип Ердоган у интервјуу за телевизију „А Хабер".

„Немачки канцелар Олаф Шолц је пре месец дана имао сасвим другачији став према Владимиру Путину, а сада је промени став према Русији подвукавши да је неопходно да се пронађе заједнички језик“, рекао је Ердоган.

Он је навео да у уклањању проблема на међународној арени велики значај има дипломатија лидера.
Ердоган је раније нагласио да су европски лидери изабрали погрешан приступ према руском председнику, јер, према његовим речима, Владимир Путин није од оних људи који ће устукнути када осете притисак.
Турски председник је раније саопштио да је након преговора са руским председником договорено да се обнови рад прехрамбеног коридора.
Русија је 29. октобра објавила да је обуставила учешћа у „прехрамбеном споразуму“ УН, који обезбеђује извоз производа из украјинских лука због терористичких напада украјинских дронова на бродове Црноморске флоте у водама код Севастопоља. Осим тога, Русија је тражила да се 31. октобра организује заседање Савета безбедности УН.
► ► Олаф Шолц и Емануел Макрон су били тема емисије „Нови Спутњик поредак“ коју води Никола Врзића а гости Алекандар Митић и Мирослав Стојановић су покушали да дају одговоре на питања, да ли лидери Немачке и Француске спремају узвратне мере Америци и коме смета посета Шолца Кини.
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
Специјална операција у Украјини
Ердоган о обнављању прехрамбеног споразума: Захвалан сам Путину на конструктивном приступу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала