- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан се пита, али Петрић је опрезан: „Пун гас“, не желимо судбину Француза

© Miroslav TodorovicРикардо Гомеш, Партизан - Колубара
Рикардо Гомеш, Партизан - Колубара - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
Пратите нас
Фудбалери Партизана са чела Групе Д улазе у последње коло Лиге конференција и меч са чешком екипом Словацко (21.00), у којем их победа, реми, па чак и пораз у случају победе Нице или ремија са Келном, воде у нокаут фазу.
Ипак, тренер Гордан Петрић ништа не препушта случају. Како је рекао, имаће трему због 18.000 малишана који ће бити на трибина, али је максималан опрез присутан јер екипа не жели да проживи судбину Олимпик Марсеја који је због јуриша и примљеног гола у 95. минуту од Тотенхема испао из Лиге шампиона и завршио европску одисеју.
Јавност у Србији мишљења је да су црно-бели већ обезбедили европско пролеће и да је Словацко, као резултатски најслабија екипа с којом је Партизан у Чешкој ремизирао (3:3) унапред отписана. Не слаже се са тим ставом човек који је препородио и упалио „парни ваљак“.
„Е, то је сад демагогија... Нисам ја ни када су извучене групе размишљао о Ници и Келну, већ само у првој утакмици са Словацком у Чешкој. Јесте добра ситуација, међутим, није ништа завршено. Све у тренутку може да се окрене. Видели се у уторак увече шта се догодило у групи Лиге шампиона и како је Марсеј испао. Партизанови играчи изашли су из калкулантског филма – нећу да понављам да ће да буде пун гас, јасно је шта желимо“, истакао је на конференцији за медије Петрић.
Како су против Келна (1:0) у претходном колу биле две бакљаде и два прекида меча због густе макле која се надвила над травнатим тепихом у Хумској, тако је УЕФА „закључала“ капије за сусред последњег кола. Ипак, то не значи да ће стадион бити празан, јер је дозвољено присуство најмлађима, а прогнозе су да би око 18.000 малишана требало да заузме своје место на трибинама Партизановог стадиона.
„Као тренера ме хвата мала трема што ће на стадоину да буде велики број деце. Њих око 18.000. Можда ће неко од тих малишана да постане фудбалер Партизана, верујем да ће многи од њих да навијају за наш клуб после овог искуства“, истакао је Гордан.
Петрић је, заједно са својим стручним штабом, до најситнијих детаља „скенирао“ Словацко и презентовао својим фудбалерима шта тачно могу да очекују и које су „слабе тачке“ чешког тима.
„Извукли смо поуке из првог меча. Чеси форисрају директан фудбал, више него Келн. Нису уопште наивна екипа. Ница је имала много среће да их минимално добије. Французи су тада били слабији. Пренећемо играчима шта од њих очекујемо како бисмо зауставили Словацко, мада не би требало да се оптеретимо игром ривала превише, већ да врлине прилагодимо нашем стилу. Много утакмица је одиграно у међувремену, показало се да Партизан може да игра занимљив фудбал. Способни смо да Чесима направимо већи проблем него у првом окршају. Идеја је да и у неспецифичним ситуацијама одрадимо све како би требало“, јасан је Гордан.
Standings provided by Sofascore
Партизану је за европско пролеће и то са прве позиције потребна победа или да не изгуби, а Ница да не победи Келн. Реми такође доноси пласман у нокаут фазу, али са друге позиције ако Ница победи. И пораз је опција, с тим што у том случају Ница мора да победи Немце или да ремизира.
Када је стартних 11 у питању, очекује се да ће црно-бели на терен истрчати у већ познатој и делотворној формацији 4-2-3-1.
Александар Поповић биће први избор Петрића на голу, док ће крај десн аут линије дејствовати Марко Живковић. Два централна штопера биће Светозар Марковић и Игор Вујачић, а лево капитен Слободан Урошевић.
Испред последње линије биће двојица задњих везних Хамиду Траоре, а њему ће друштво по свему судећи правити Кристијан Белић, за разлку од претходног меча у Европи, где је та улога припала Љубомиру Фејси, који је каснио код првог гола Нице.
Десно крило ће бити брзоноги Фусени Дијабате, који је подбацио у прошлом колу Лиге конференција против Француза на „Алијанц ривијери“, док ће преко пута бити Квинси Мениг. Креација ће бити поверена Израелцу Бибрасу Натху, док ће најистуренији фудбалер Партизана, очекивано бити легионар Рикардо Гомеш.
Гордан Петрић - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
СПОРТ
Петрић: Због деце желим да прође све како треба
Александар Пешић - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
СПОРТ
Звездин „руски рулет“ у Монте Карлу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала