- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кина подржала резолуцију Русије у Савету безбедности УН о америчким биолабораторијама

© AFP 2023 / Paul J. RichardsЧлан јединице америчке војске испред знака Пентагона
Члан јединице америчке војске испред знака Пентагона - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
Пратите нас
Кина сматра да су питања Русије на тему активности америчких биолабораторија у Украјини легитимна, изјавио је на седници Савета безбедности Уједињених нација заменик сталног представника Кине у УН Ген Шуан.

„Русија је од марта ове године неколико пута упућивала Савету безбедности тврдње о томе да постоје сумње да САД спроводе војне активности у биолошкој области на територији Украјине. Сматрамо да било који докази о поштовању Конвенције о забрани развоја, производње и складиштења бактериолошког (биолошког) и токсичног оружја и о њиховом уништавању, морају да имају потпуну пажњу међународне заједнице, заслужују одговоре и појашњења релевантних страна“, указао је кинески дипломата.

Шуан је навео, Русија није добила све одговоре на жалбе на састанку у септембру, зато је она као држава-учесник послала своје жалбе Савету безбедности УН. Кинески дипломата је закључио да су потези Русије разумни и легитимни и да се не смеју блокирати.
Раније је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков изјавио да Лондон и Вашингтон покушавају да гурну под тепих информације о војним биолошким активностима САД у Украјини.
Министарство одбране Русије раније је открило да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини, а које су учествовале у америчком војно-биолошком програму и бавиле се, између осталог, узрочницима куге и антракса. На територији Украјине формирана је мрежа од преко 30 биолошких лабораторија које су радиле у интересу Пентагона.
Неке од њих је финансирао и син председника САД Хантер Бајден.
Први заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
Специјална операција у Украјини
Русија: Запад се боји формирања комисије СБ УН за истрагу биолошке активности у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала