- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Плата или сукоб“: Десетине хиљада људи на протестима у Мадриду /видео, фото/

© AP Photo / Manu FernandezПротести у Мадриду
Протести у Мадриду - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
Пратите нас
Oко 30.000 људи изашло је на улице Мадрида захтевајући повећање плата у условима високе инфлације у Шпанији, јавља дописник Спутњика.
Они су изашли на позив главних синдиката Шпаније који захтевају веће плате како би се надокнадили виши трошкови живота изазвани глобалном инфлацијом.
„Како цена потрошачке корпе расте, милиони радних људи једва састављају крај с крајем. Ову ценовну кризу плаћају искључиво радници ове земље. Ми то нећемо толерисати мирно", рекао је један од синдикалних лидера.
Чланови синдиката УГТ и Ц ЦОО марширали су шпанском престоницом под слоганом „Плата или сукоб“, јавља „Паис“. Синдикати желе да шпанска влада и послодавци пристану да повећају минималну плату изнад садашњих 1.000 евра.
Као и у другим земљама, у Шпанији је дошло до повећања цена изазваних све већим трошковима горива. Инфлација је овог лета достигла врхунац од 10,8 одсто у јулу и умерено успорила на 7,3 одсто у октобру.
Високе цене хране у Европи изазвале су протесте широм континента. Повећање каматних стопа такође је довело до повећања отплате хипотека.
Протести у Молдавији - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2022
СВЕТ
У Молдавији настављени протести, сукобили се демонстранти и полиција /фото, видео/
Немачка застава  - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2022
СВЕТ
Протести широм Немачке због енергетске и економске кризе /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала