- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Шпанци заинтересовани за изградњу железнице у Србији

© Tanjug / MGSI/PREDRAG MITICМинистар грађевинарства Горан Весић са шпанском министарком индустрије Маријом Рејес Марото
Министар грађевинарства Горан Весић са шпанском министарком индустрије Маријом Рејес Марото - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
Пратите нас
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је, након састанка са шпанском министарком индустрије, трговине и туризма Маријом Рејес Марото, да су Шпанци највише заинтересовани за учествовање у пројектима железничке инфраструктуре у Србији.
„Представницима шпанских компанија сам данас рекао да ћемо ми у наредном периоду купити 18 возова који се набављају средствима Европске банке за обнову и развој и позвао их да се јаве на тендер“, рекао је Весић.
Додао је да је шпанску делегацију обавестио да ће Србија наредних година градити више од 560 километара пруга и додао да су највећу заинтересованост изразили за брзу пругу Београд-Ниш и пројекат Беовоза.
„Рекао сам им да су дошли у правом тренутку, јер Србија у последњих 10 година, захваљујући иницијативи председника Александра Вучића, ради на великим инфраструктурним пројектима који су важни за развој земље и привлачење страних инвестиција“, казао је Весић за Танјуг.
Гостима из Шпаније је пренео и да ће Србија наредне године завршити пет ауто-путева и брзих саобраћајница и позвао шпанске компаније да учествују у изградњи друмских саобраћајница.
На састанку с шпанском министарком Весић је иницирао преговоре у узајамном укидању дозвола за камионски транспорт и изразио наду да ће добре политичке односе две земље пратити и побољшање економских односа.
Александар Вучић са министарком индустрије, трговине и туризма Шпаније, Маријом Рејес Марото Иљером. - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
СРБИЈА
Вучић позвао шпанске привреднике да улажу у Србији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала