Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Извиђање дроновима је један вид агресије на државу

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICАлександар Вучић на Пасуљанским ливадама током вежбе "Маневри 2022"
Александар Вучић на Пасуљанским ливадама током вежбе Маневри 2022 - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
Пратите нас
Упади дронова су један вид агресије на суверену земљу, рекао је председник Србије Александар Вучић током обиласка војне вежбе на Пасуљанским ливадама.
„Нисмо приметили летелице јуче први пут, али смо их раније упозорили. Видимо здружена делатност против Србије. Слике са дронова су много веће него са сателита, да не причамо детаље који нису за јавност. Ми се ни са ким не сукобљавамо, али да ли хоћете да војска допусти да јој шпијунирају касарне, да јој уђу у сваки хангар и пребројавају колико метака и мина имамо“, рекао је Вучић поводом јучерашњег обарања дрона у рејону Копаоника и Рашке.
Вучић је објаснио да су НАТО дронови „Скајларк“ „цео дан јуче обигравали на Јарињу и Брњаку и били су удаљени 200 метара од административне линије, у складу са споразумима“. Ми смо их видели, али немамо право да реагујемо на њих, објаснио је Вучић.
„Али кад неки дрон дође у Рашку, или у Нови Пазар. Они који их користе узимају комерцијалне дронове, мислећи да се неће установити ко им је власник. Да су у питању војни дронови, лако бисмо установили на основу војних елемената чији су и то је један вид агресије на суверену земљу. Знамо ми и чији су дронови и шта им је био задатак, али пустите нас да се мало правимо наивни“, додао је Вучић.
У оквиру здружене вежбе Војске Србије „Маневри 2022“ на полигону Пасуљанске ливаде припадници Треће бригаде Копнене војске и резервног састава, данас увежбавају употребу различитих оружја и борбених средстава и гађања са земље, а томе присуствује и председник Србије Александар Вучић.
Дрон - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
СРБИЈА
Откривени детаљи: Како је Војска Србије оборила дрон изнад Копаоника
Против-оклопни систем Корнет - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
СРБИЈА
Погодак у мету на великој удаљености: Војска Србије успешно испробала руске ракете „Корнет“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала