Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Можда откажем неке посете /видео/

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICАлександар Вучић на Пасуљанским ливадама током вежбе "Маневри 2022"
Александар Вучић на Пасуљанским ливадама током вежбе Маневри 2022 - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је да је шокиран изјавом шефа ЕУ дипломатије Жозепа Бореља и неких других, да ће сачекати посету Мирослава Лајчака, али и да постоји могућност да због ситуације у земљи откаже посете неким страним земљама које су унапред договорене и које су важне.
Вучић је рекао да „имамо посла са људима који се тако бахато понашају према Србији, мислим на неке из света, а о оном из Приштине да не говоримо“.
Председник Србије најавио је да ће се у суботу или недељу обратити грађанима и објавити многе детаље из разговора са европским челницима и упознати их са свим притисцима и лицемерјем.
Најавио је да ће тада рећи какве одлуке ће донети, као и шта ће се радити када је реч о енергентима, храни, али и другим питањима.
„Неки људи не могу да разумеју јер полазе од себе, не могу да разумеју да постоје слободарске земље, које желе да буду независне у одлучивању. Па тако помишљајући како то изгледа код њих, када резервна секретарица резервног секретара или њиховог помоћника позове телефоном, они стоје мирно. Постоје суверене и слободарске земље каква је Србија која не испуњава налоге ни лидера највећих земаља света. Наш је посао да испуњавамо налоге нашег народа и да радимо у интересу наших грађана“, рекао је Вучић.
На питање на кога Србија може да рачуна, Вучић је одговорио „на себе“.
„Морамо све да радимо сами, оно што платимо на Западу, неће да нам испоруче по две године, оно што наручимо на истоку, немамо куда да превеземо“, рекао је Вучић и истакао да посебно радимо на дроновима.
Вучић је говорио и о енергетској ситуацији, рекавши да имамо довољно гаса.
„Ми бисмо преживели чак и да нам се деси да нам пресеку Турски ток, као што се десило са Северним током, а не постоји политичар на свету који не зна ко је направио саботажу на Балтику, али се сви праве блесави. Имамо 667 милиона кубика гаса у складиштима“, навео је Вучић.
Александар Вучић на Пасуљанским ливадама током вежбе Маневри 2022 - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
СРБИЈА
Вучић: Извиђање дроновима је један вид агресије на државу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала